Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κεμπάπ πικάντικα με σάλτσα γιαουρτιού

Κεμπάπ πικάντικα με σάλτσα γιαουρτιού
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 15΄ – 16΄ 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Καβάλα!
Υλικά Εκτέλεση
Για τα κεμπάπ

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα ή ελιά (δύο φορές περασμένος απο τη μηχανή του κιμά)
  • 300 γρ. κιμάς αρνίσιος, από σπάλα ή «χεράκι» (δύο φορές περασμένος απο τη μηχανή του κιμά)
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 6 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, τριμμένη (ή πολτοποιημένη)
  • 100 γρ.γιαούρτι Δωδώνη 2%
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 ml νερό ανθρακούχο
  • 40 ml ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 200 γρ.  γιαούρτι 2%
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
  • 1½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη

Για το σερβίρισμα

  • πίτες για σουβλάκι (προαιρετικά)
Σάλτσα γιαουρτιού: Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και την βάζω στο ψυγείο μέχρι να σερβίρω.

Κεμπάπ: Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνω αρχικά τα δύο είδη κιμά καλά, μέχρι να αναμειχθούν πλήρως. Προσθέτω τα κρεμμύδια, το γιαούρτι, την πιπεριά, την πάπρικα, το κύμινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ζυμώνω καλά με τα χέρια. Οσο ζυμώνω, προσθέτω σταδιακά την φρυγανιά και συνεχίζω το ζύμωμα μέχρι να φτιάξω ένα αρκετά συμπαγές και συνεκτικό μείγμα.
Προθερμαίνω ένα τηγάνι-ψηστιέρα σε δυνατή φωτιά. Μπορείτε να ζεστάνετε επίσης την ηλεκτρική ψησταριά, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το ανθρακούχο νερό και το ελαιόλαδο. Κόβω το μείγμα σε 6 μεγάλα (ή 12 μικρότερα) ίσα κομμάτια και βρέχοντας τακτικά τα χέρια μου στο νερό και το ελαιόλαδο πλάθω με τις παλάμες μου τα μακρόστενα κεμπάπ, σαν χωριάτικα λουκάνικα, ελαφρώς πεπλατυσμένα.
Λαδώνω ελαφρώς την ψηστιέρα και βάζω επάνω τα κεμπάπ. Τα ψήνω για 6 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά εξωτερικά και να ψηθούν στο εσωτερικό τους. Αν θέλω να τα ψήσω στο φούρνο, τα βάζω σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνω στους 200ºC, για 5 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρω τα κεμπάπ με τη σάλτσα γιαουρτιού, πίτες για σουβλάκι, ελαφρώς ψημένες μέχρι να μαλακώσουν και, στην εποχή τους, ώριμες ντομάτες.