Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κατσικίσιο ρολό με θυμαρίσιο πέστο & γραβιέρα

Κατσικίσιο ρολό με θυμαρίσιο πέστο & γραβιέρα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20΄ 1 ώρα + 50΄  6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Λάρισα!
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 ξεκοκαλισμένο κατσικίσιο μπούτι, περίπου 2 κιλά χωρίς το κόκαλο (ζητάω από τον χασάπη 2-3 μέρες πριν, να το ξεκοκαλίσει και να το ανοίξει σε λεπτό, πλατύ ενιαίο κομμάτι)
  • 1 κουτ. γλυκού BBQ mix (θα το βρείτε στα μπαχαράδικα της Ευριπίδου)
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πέστο θυμαριού

  • 50 γρ. μαργαρίνη, κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 4 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πέστο: Βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα πολτοποιώ μέχρι να φτιάξω μια πάστα όσο γίνεται πιο λεία. Την αφήνω στην άκρη.

Για το ρολό: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Ανοίγω το κρέας σε μια επίπεδη επιφάνεια και το πασπαλίζω και στις δύο πλευρές με το μίγμα BBQ mix. Aπλώνω στην επιφάνειά του το πέστο και τυλίγω το κρέας σε σφικτό ρολό. Το δένω πυκνά με σπάγκο μαγειρικής.
Μεταφέρω το ρολό στη γάστρα και το αλείφω με τη μουστάρδα. Κλείνω τη γάστρα με το καπάκι της και τη μεταφέρω στο φούρνο. Ψήνω για 1½ ώρα.
Βγάζω το καπάκι και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.


Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ!

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ!

Είναι ωραία να μαγειρεύουμε ή να φτιάχνουμε γλυκά στο σπίτι, αλλά σίγουρα απαιτεί αρκετό από το χρόνο μας. Ήρθε λοιπόν η ώρα, να σας αποκαλύψω μερικά μυστικά μου για να μειώσετε χρόνο και κόπο στην κουζίνα. Πάρτε χαρτί , μολύβι… ξεκινάμε! Ζεστός φούρνος… Λιωμένο βούτυρο […]



Subscribe