Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κατσικίσιο ρολό με θυμαρίσιο πέστο & γραβιέρα

Κατσικίσιο ρολό με θυμαρίσιο πέστο & γραβιέρα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20΄ 1 ώρα + 50΄  6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Λάρισα!
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 ξεκοκαλισμένο κατσικίσιο μπούτι, περίπου 2 κιλά χωρίς το κόκαλο (ζητάω από τον χασάπη 2-3 μέρες πριν, να το ξεκοκαλίσει και να το ανοίξει σε λεπτό, πλατύ ενιαίο κομμάτι)
  • 1 κουτ. γλυκού BBQ mix (θα το βρείτε στα μπαχαράδικα της Ευριπίδου)
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πέστο θυμαριού

  • 50 γρ. μαργαρίνη, κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 4 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πέστο: Βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα πολτοποιώ μέχρι να φτιάξω μια πάστα όσο γίνεται πιο λεία. Την αφήνω στην άκρη.

Για το ρολό: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Ανοίγω το κρέας σε μια επίπεδη επιφάνεια και το πασπαλίζω και στις δύο πλευρές με το μίγμα BBQ mix. Aπλώνω στην επιφάνειά του το πέστο και τυλίγω το κρέας σε σφικτό ρολό. Το δένω πυκνά με σπάγκο μαγειρικής.
Μεταφέρω το ρολό στη γάστρα και το αλείφω με τη μουστάρδα. Κλείνω τη γάστρα με το καπάκι της και τη μεταφέρω στο φούρνο. Ψήνω για 1½ ώρα.
Βγάζω το καπάκι και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.


Related Posts

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Θα το έχετε παρατηρήσει και εσείς πως όλο και πιο συχνά, βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ, βιολογικά προϊόντα. Μεγάλες, μικρές και καινούργιες εταιρίες προτείνουν αυτό το κάτι διαφορετικό αλλά υγιεινό. Η αλήθεια είναι πως τα προτιμώ και εγώ και σε κάθε μου καινούργια συνταγή […]

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

Αν το έχετε αγοράσει από περιέργεια από κάποιο μεγάλο σούπερ μάρκετ ή από μπακάλικο ή ντελί, τότε το πιο πιθανό είναι να το έχετε δοκιμάσει με τα πανκέικς, τις αμερικάνικες τηγανίτες δηλαδή. Αυτό είναι το αγαπημένο πρόγευμα στον Καναδά και τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ […]