Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΑΡΥΔΕΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΚΑΡΥΔΕΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΚΑΡΥΔΕΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

: 30-40
: 15 min
: 20 min

Νοσταλγικό γλυκάκι των παιδικών μας χρόνων που το φτιάχνω αρκετά συχνά. Γίνεται πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά. Διατηρούνται αρκετό καιρό αρκεί να είναι συσκευασμένα. Αγοράστε μικρά σακουλάκια και βάλτε 1-2 κομμάτια στο καθένα. Στολίστε τα με πολύχρωμες κορδέλες και έτοιμο το κέρασμα.

Υλικά
  • 500 γρ. ινδοκάρυδο
  • 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 440 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • Λίγα κερασάκια γλασέ
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C.
  • Βήμα 2 Βάζω τα αυγά και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το ινδοκάρυδο, την πούδρα αμυγδάλου και τις βανίλιες. Ανακατεύω καλά με μια μαρίζ.
  • Βήμα 3 Αδειάζω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω μικρές ροζέτες σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 4 Τοποθετώ από ½ κερασάκι σε κάθε καρύδα και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες τους. Βγάζω τις καρύδες από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν.

Related Posts

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Είναι χορταστικά, αντικαθιστούν τέλεια το κρέας, είναι απίθανα νόστιμα, και μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους. Για να μην αναφέρω ότι υπάρχουν ένα σωρό είδη για να διαλέξετε, από τα μικρά λευκά «κουμπιά», μέχρι τα άγρια, αποξηραμένα. Είναι οικονομικά (τα περισσότερα), ιδανικά για χορτοφάγους, πλούσια σε πολύτιμη […]

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ

Για μια νηστίσιμη εκδοχή αυτής της σούπας, προσθέτω στα υλικά και 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια.