Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΑΡΟΤΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΓΛΥΚΙΑ

ΚΑΡΟΤΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΓΛΥΚΙΑ

ΚΑΡΟΤΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΓΛΥΚΙΑ

: 10-12
: 30 min
: 40 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια υπέροχη θρεπτική εναλλακτική της αγαπημένης μπουγάτσας. Τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτένιο: ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό, απαραίτητο για την πρόληψη διαφόρων χρόνιων νοσημάτων. Ενεργοποιεί την άμυνα του οργανισμού και ενισχύει την ποιότητα της όρασης. Ακόμα, περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνη Α που βελτιώνουν την όραση, και σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας. Πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό, είναι και τα μέταλλα που περιέχονται στο καρότο όπως το ασβέστιο, το φώσφορο και το μαγνήσιο που συμβάλλουν στην υγεία των οστών, δοντιών και μυών. Για όσους θέλουν μια πιο Light εκδοχή, μπορούν να προσθέσουν μόνο κανέλα, η οποία διαθέτει «την απόλυτη αντιοξειδωτική δράση» προσφέροντας παράλληλα μια υπόγλυκη γεύση. Επίσης, τροφοδοτεί με μαγνήσιο, το οποίο είναι απαραίτητο για πολλές βιοχημικές διεργασίες του οργανισμού. Παράλληλα βελτιώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, συμβάλλοντας στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου.

Υλικά
  • Για την κρέμα
  • 250 γρ. καρότα σε φέτες (Βιολογικές Καλλιέργειες), Μπάρμπα Στάθης
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • Για το φύλλο
  • 250 γρ. φύλλο κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλλα, σκόνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την κρέμα: Βάζω τα κομμένα καρότα Μπάρμπα Στάθης σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα που να τα σκεπάζει και τα βράζω για 15 λεπτά. Τα αδειάζω σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά. Τα βάζω σε ένα μπολ και τα πολτοποιώ με το πρες πουρέ.
  • Βήμα 2 Σε ένα φλιτζάνι από το γάλα, ρίχνω το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά να διαλυθεί.
  • Βήμα 3 Βάζω το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνω χωρίς να το αφήσω να κάψει. Προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και τα πολτοποιημένα καρότα και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνω να κρυώσει.
  • Βήμα 4 Για τις μπουγάτσες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Απλώνω 4 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα μεταξύ τους και αδειάζω στο κέντρο την μισή ποσότητα της κρέμας. Κλείνω τα φύλλα σε φάκελο. Απλώνω άλλα δύο βουτυρωμένα φύλλα και τοποθετώ το φάκελο με το άνοιγμα προς τα κάτω και κλείνω και πάλι σε φάκελο.
  • Βήμα 5 Τοποθετώ την πρώτη μπουγάτσα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνω τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Βήμα 6 Ψήνω τις μπουγάτσες για 35-40 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Related Posts

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Aν δεν έχετε μικρές ταρτιέρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. Αυτό θα χρειαστεί περισσότερες βανίλιες τις οποίες θα στρώσετε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.

ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Γρήγορο σεμιφρέντο που μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικά φρούτα ανάλογα με την εποχή, αν και τα κόκκινα είναι πιο εντυπωσιακά και έντονα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού για πιο όξινη και δροσερή γεύση.