Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΑΡΒΕΛΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΚΑΡΒΕΛΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΚΑΡΒΕΛΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

: 4-6
: 20 min
: 15 min

Πεντανόστιμο, γεμιστό καρβελάκι με εθιστική κρέμα τυριών και χωριάτικα λουκάνικα. Σας προτείνω να ψήσετε αρκετά λουκάνικα και να τα απολαύσετε κάνοντας «βουτιές» στην τυρόκρεμα.

Υλικά
  • 1 στρογγυλό χωριάτικο καρβέλι του ½ κιλού
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκια, ψιλοκομμένα (κρατάμε χωριστά το λευκό μέρος από το πράσινο)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. χωριάτικα λουκάνικα (τις επιλογής σας), κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 350 ml κρέμα γάλακτος light
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ένταμ, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα λουκάνικα και τα σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
  • Βήμα 2 Χωρίς να καθαρίσω το τηγάνι και με όσο ελαιόλαδο έχει μέσα ρίχνω το ξερό κρεμμύδι και το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί το τυρί κρέμα. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Κόβω ένα κομμάτι από το πάνω μέρος του ψωμιού και με ένα κουτάλι αδειάζω την ψίχα του.
  • Βήμα 5 Ρίχνω μέσα στο τηγάνι με την κρέμα τα δύο τριμμένα τυριά (κασέρι και ένταμ), τα σοταρισμένα λουκάνικα, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα στο καρβέλι.
  • Βήμα 6 Βάζω με προσοχή το γεμιστό ψωμί σε ένα ταψάκι και ψήνω στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Βήμα 7 Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]



Subscribe