Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

: 8-10
: 20 min
: 20 min
           
: 3 hr

Μπορεί να έχετε δοκιμάσει πολλά τιραμισού, αλλά σαν κι αυτό αποκλείεται. Τραγανό κανταΐφι με αρώματα καφέ και βανίλιας αλλά και βελούδινη κρέμα τυριού… Σκέτη κόλαση!

Υλικά
  • 400 γρ. φύλλο κανταΐφι ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 150 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
  • 350 ml έτοιμο καφέ εσπρέσσο ή γαλλικό
  • 100 ml λικέρ καφέ
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 50 γρ. κακάο άγλυκο
  • Λίγο αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Bάζω το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μπολ και το «ανοίγω» με τα χέρια μου για να αφρατέψει. Ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύω για να βραχεί όλο το φύλλο. Το χωρίζω σε 24 μικρότερες μερίδες και τις τοποθετώ σε 2 μαφινιέρες. Πιέζω λίγο προς τα κάτω για να γίνουν λίγο πιο συμπαγή και ψήνω στο φούρνο για 16-18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω τον έτοιμο καφέ, το λικέρ καφέ και τη βανίλια.
  • Βήμα 3 Βάζω σε ένα μπολ τους κρόκους και τη ζάχαρη στον κάδο της κουζινομηχανής και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω το τυρί κρέμα και χτυπάω για λίγα λεπτά για να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζω το μείγμα σε ένα καθαρό μπολ, πλένω τον κάδο και βάζω τα ασπράδια. Χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μαρέγκα. Ανακατεύω την μαρέγκα σε δόσεις, στην κρέμα τυριού.
  • Βήμα 4 Συναρμολόγηση: Βουτάω στιγμιαία τα μισά δισκάκια κανταϊφιού στο μείγμα του καφέ και τα στρώνω σε ένα βαθύ μπολ. Απλώνω το μισό μείγμα του τυριού και πασπαλίζω με σκόνη κακάο. Επαναλαμβάνω ένα ακόμα στρώμα κανταϊφιού και την υπόλοιπη κρέμα τυριού. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω το τιραμισού στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει.
  • Βήμα 5 Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμώ το τιραμισού με μικρές κορυφούλες. Πασπαλίζω με μπόλικο κακάο και σερβίρω.

Related Posts

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟΥ

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟΥ

Ένα κανταΐφι που θυμίζει γαλακτομπούρεκο… Νόστιμο, αφράτο, βουτυράτο… Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε…

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

Άνοιξη και τα φρέσκα λαχανικά, οργιάζουν. Τι ποιο εύκολο για απλές ή πολύπλοκες σαλάτες για να τις απολαύσουμε ως συνοδευτικό αλλά και γιατί όχι, ως κυρίως πιάτο. Μπορεί, βέβαια, οι επιλογές των λαχανικών να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά, η βινεγκρέτ είναι αυτή που θα απογειώσει […]