30΄ | 30΄ – 35΄ | περίπου 8 μπουκίτσες | – | [printfriendly] |
Ελλήνων Γεύσεις στην Ερέτρια. | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για τη γέμιση
Για το σιρόπι
Για το σερβίρισμα
|
Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, το κομμάτι λεμονιού και την κανέλα και τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 15 – 20 λεπτά, μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που το μείγμα θα πάρει βράση. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω τα σύκα, την κουβερτούρα και την κανέλα και ½ φλιτζάνι από το σιρόπι. Για τις μπουκίτσες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. |