Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΑΝΤΑΪΦΕΝΙΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ, ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ

ΚΑΝΤΑΪΦΕΝΙΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ, ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ

ΚΑΝΤΑΪΦΕΝΙΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ, ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ

: 18-20
: 1 hr
: 1 hr

Συνδυάστε την ασύγκριτη αίσθηση της ζύμης κανταϊφιού με απλό φύλλο και αφήστε το στόμα να γευτεί έναν απίστευτο συνδυασμό διαφορετικών υφών και γεύσεων.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 125 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκοπανισμένη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 3 – 4 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 250 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • Για το σιρόπι
  • 4 φλιτζ. τσαγιού (800 ml) νερό
  • 4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φαρδιά λωρίδα από φλούδα ακέρωτου και κατά προτίμηση βιολογικού λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο και φαρδύ μπολ βάζω το λιωμένο βούτυρο και προσθέτω το ξίδι, το γιαούρτι και το αυγό και ανακατεύω καλά με το σύρμα. Προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και αρχίζω να ανακατεύω με τα χέρια, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να φτιάξω μια ζύμη. Τη ζυμώνω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα χέρια μου. Σκεπάζω το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και την αφήνω κατά μέρος, για να «ξεκουραστεί», μέχρι να ετοιμάσω το σιρόπι.
  • Βήμα 2 Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα και τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 15 – 20 λεπτά, μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που το μείγμα θα πάρει βράση. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω την καρυδόψιχα, την κανέλα και την καστανή ζάχαρη και αφήνω κατά μέρος. Αραιώνω με τα δάχτυλά μου τις ίνες του κανταϊφιού, μέχρι να αφρατέψει.
  • Βήμα 4 Για τις μπουκίτσες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 5 Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου.
  • Βήμα 6 Παίρνω μια μικρή ποσότητα από κανταΐφι, βάρους 10 γρ., την απλώνω λίγο με τα δάχτυλά μου και βάζω στο κέντρο της 1 κουτ. γλυκού από το μείγμα τη γέμισης. Σκεπάζω τη γέμιση με το κανταΐφι, φτιάχνοντας μια μπαλίτσα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω μπαλίτσες με το υπόλοιπο κανταΐφι και την υπόλοιπη γέμιση και τις αραδιάζω όλες προσεκτικά σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια.
  • Βήμα 7 Χωρίζω τη ζύμη σε κομμάτια βάρους 25 γρ. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγω με τον πλάστη σε δισκάκια με μέγεθος περίπου όσο ένα πιατάκι του καφέ. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζω από μια μπαλίτσα γεμιστού κανταϊφιού και κλείνω καλά τη ζύμη, πλάθοντας προσεκτικά μια γεμιστή μπαλίτσα, σαν μεγάλο κεφτεδάκι. Συνεχίζω τυλίγοντας με ζύμη όλες τις υπόλοιπες κανταϊφένιες μπαλίτσες και τις αραδιάζω στο ταψί (αν δεν χωράνε όλες, τις ψήνω σε δύο δόσεις).
  • Βήμα 8 Ψήνω για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζω από το φούρνο και, όσο είναι ακόμα καυτές, τις βουτάω για 2 δευτερόλεπτα στο κρύο σιρόπι. Τις βάζω σε μια μεγάλη πιατέλα και σερβίρω.

Related Posts

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ

Ελαφρώς «πειραγμένη» γαλατόπιτα, αφού η παραδοσιακή -συνήθως- δεν έχει ζύμη. Τα καρύδια στη γέμιση δίνουν «σώμα» και φυσικά νοστιμιά. Ιδανικά, τρώγεται χλιαρή αλλά είναι εξίσου γευστική και κρύα.

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΓΛΥΚΑΤΖΗΔΩΝ. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ!

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΓΛΥΚΑΤΖΗΔΩΝ. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ!

Η δίαιτα έχει συνδεθεί με την αποχή από αγαπημένες γεύσεις όπως τα γλυκά. Ευτυχώς, η αλήθεια απέχει από την παραπάνω πεποίθηση, μιας και η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται με την ισορροπημένη πρόσληψη όλων των τροφών, αρκεί να προσέξουμε τα υλικά παρασκευής, την ποσότητα και τη συχνότητα […]



Subscribe