30´ | – | 4-6 μερίδες | 2 ώρες | [printfriendly] |
Ελλήνων Γεύσεις στην Χαλκιδική (24/11/2013) | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για την κρέμα
|
Για την κρέμα: Σε ένα μπολ βάζω 200 γρ. γάλα, τα δύο άλευρα και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύω καλά για να ομογενοποιήσω το μίγμα. Σε μια κατσαρόλα βάζω το υπόλοιπο γάλα και το ζεσταίνω. Ρίχνω μέσα το μίγμα με τα άλευρα και το κρόκο αυγού ελαφρά χτυπημένο. Αφήνω το μίγμα πάνω σε μέτρια φωτιά ενώ ανακατεύω συνεχώς με ένα αυγοδάρτη μέχρι να πήξει το μίγμα. Λίγο πριν τραβήξω την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνω τη βανίλια. Αφήνω λίγο τη κρέμα να κρυώσει και προσθέτω το γιαούρτι. Ανακατεύω καλά.
Για το φύλλο: Βγάζω το φύλλο κανταΐφι από τη κατάψυξη και το τρίβω με τα χέρια μου. |