Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κανταΐφι ψυγείου με κρέμα γιαουρτιού

Κανταΐφι ψυγείου με κρέμα γιαουρτιού
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30´ 4-6 μερίδες 2 ώρες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Χαλκιδική (24/11/2013)
Υλικά Εκτέλεση
  • 350 γρ. κανταΐφι (που το έχουμε βάλει στην κατάψυξη να παγώσει)
  • 3 κουτ. σούπας μαργαρίνη με βούτυρο (100 γρ.)
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καρύδια σε χοντροκομμένη πούδρα

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 3 κουτ. σούπας νισεστέ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κεσεδάκι παραδοσιακό γιαούρτι
Για την κρέμα: Σε ένα μπολ βάζω 200 γρ. γάλα, τα δύο άλευρα και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύω καλά για να ομογενοποιήσω το μίγμα. Σε μια κατσαρόλα βάζω το υπόλοιπο γάλα και το ζεσταίνω. Ρίχνω μέσα το μίγμα με τα άλευρα και το κρόκο αυγού ελαφρά χτυπημένο. Αφήνω το μίγμα πάνω σε μέτρια φωτιά ενώ ανακατεύω συνεχώς με ένα αυγοδάρτη μέχρι να πήξει το μίγμα. Λίγο πριν τραβήξω την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνω τη βανίλια. Αφήνω λίγο τη κρέμα να κρυώσει και προσθέτω το γιαούρτι. Ανακατεύω καλά.

Για το φύλλο: Βγάζω το φύλλο κανταΐφι από τη κατάψυξη και το τρίβω με τα χέρια μου.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνω τη μαργαρίνη με το βούτυρο και προσθέτω το κανταΐφι και τη ζάχαρη. Τα σοτάρω μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι ενώ τα ανακατεύω συνέχεια με μια ξύλινη σπάτουλα. Στο τέλος προσθέτω και το τρίμμα καρυδιού και τα σοτάρω όλα μαζί για λίγα λεπτά. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζω το μείγμα σε μια πιατέλα να κρυώσει.
Στρώνω σε ένα πυρεξάκι τη μισή ποσότητα από το σοταρισμένο κανταΐφι και το ισιώνω με τη ράχη ενός κουταλιού. Ρίχνω τη κρέμα και τελειώνω πασπαλίζοντας το υπόλοιπο σοταρισμένο κανταΐφι. Παγώνω στο ψυγείο το γλυκό για 2 ώρες και σερβίρω κόβοντας το γλυκό σε κομμάτια.


Related Posts