destination taste!

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 8-10
: 20 min
: 45 min

Για καλύτερο αποτέλεσμα και λεπτή, φίνα γεύση στο κέικ προτιμήστε ένα καλό και κατά προτίμηση βιολογικό σπορέλαιο (ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο κ.ά.). Διαφορετικά, η καταλληλότερη επιλογή είναι ένα ελαφρύ ελαιόλαδο, όχι αγουρέλαιο.

Υλικά
  • 400 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 600 γρ. νερό
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 90 γρ. ελαιόλαδο (ή ένα σπορέλαιο)
  • 65 γρ. κακάο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι (με απαλή γεύση, όχι δυνατό)
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • 100 γρ. τριμμένα φουντούκια (τα τρίβετε στο μούλτι)
  • ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς μια μέτρια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ βάζω το νερό, το αλεύρι, το λάδι, το κακάο, το ξίδι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και τα χτυπάω καλά με το μίξερ χειρός, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και λείο μείγμα. Προσθέτω τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Τέλος, ρίχνω τα τριμμένα φουντούκια και χτυπάω καλά, μέχρι να ενωθούν στο μείγμα.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και τη βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω το κέικ για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά. Το αφήνω να κρυώσει στη φόρμα για 5 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς επάνω σε μια σχάρα. Το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Related Posts

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΠΙΤΙΚΟ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΠΙΤΙΚΟ

Φτιάξτε εύκολα και κάθε στιγμή το δικό σας σπιτικό υποβρύχιο, με ό,τι άρωμα σας αρέσει: βανίλια, μαστίχα ή καραμέλα! Για να φτιάξετε καραμέλα, λιώνετε σε αντικολλητικό τηγάνι 2 -3 κουταλιές ζάχαρη…

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΔΥΟΣΜΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΔΥΟΣΜΟΣ

Είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι των καλοκαιρινών μυρωδικών. Σχεδόν όλα τα καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής -και όχι μόνο- κουζίνας χαρακτηρίζονται από την ευωδιά αυτών των μυρωδικών. Εδώ θα σας δώσω μια-δυο διαφορετικές πρωτότυπες, ασυνήθιστες ιδέες για να τα απολαύσετε στο έπακρο! Βασιλικός • Φτιάχνω μια σαλάτα […]



Subscribe