Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 8-10
: 20 min
: 45 min

Για καλύτερο αποτέλεσμα και λεπτή, φίνα γεύση στο κέικ προτιμήστε ένα καλό και κατά προτίμηση βιολογικό σπορέλαιο (ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο κ.ά.). Διαφορετικά, η καταλληλότερη επιλογή είναι ένα ελαφρύ ελαιόλαδο, όχι αγουρέλαιο.

Υλικά
  • 400 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 600 γρ. νερό
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 90 γρ. ελαιόλαδο (ή ένα σπορέλαιο)
  • 65 γρ. κακάο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι (με απαλή γεύση, όχι δυνατό)
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • 100 γρ. τριμμένα φουντούκια (τα τρίβετε στο μούλτι)
  • ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς μια μέτρια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ βάζω το νερό, το αλεύρι, το λάδι, το κακάο, το ξίδι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και τα χτυπάω καλά με το μίξερ χειρός, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και λείο μείγμα. Προσθέτω τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Τέλος, ρίχνω τα τριμμένα φουντούκια και χτυπάω καλά, μέχρι να ενωθούν στο μείγμα.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και τη βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω το κέικ για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά. Το αφήνω να κρυώσει στη φόρμα για 5 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς επάνω σε μια σχάρα. Το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Related Posts

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

Αν το έχετε αγοράσει από περιέργεια από κάποιο μεγάλο σούπερ μάρκετ ή από μπακάλικο ή ντελί, τότε το πιο πιθανό είναι να το έχετε δοκιμάσει με τα πανκέικς, τις αμερικάνικες τηγανίτες δηλαδή. Αυτό είναι το αγαπημένο πρόγευμα στον Καναδά και τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ […]

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]