Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κέικ σοκολάτας με μπανάνα & γλάσο στιγμής

Κέικ σοκολάτας με μπανάνα & γλάσο στιγμής
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 50΄ 1 μέτρια φόρμα [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Νάξο!
Υλικά Εκτέλεση
Για το κέικ

  • 2 μέτριες μπανάνες, ώριμες
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 40 γρ. κακάο
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες 
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη

Για το γλάσο 

  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 κουτ. σούπας ζαχαρούχο γάλα
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνω και αλευρώνω μια μέτρια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα  για κέικ.
Ξεφλουδίζω τις μπανάνες, τις κόβω σε μικρούς κύβους σαν ζάρια και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα, ανακατεύω με προσοχή και αφήνω κατά μέρος.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα λείο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθεί με το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνω το μαλακωμένο βούτυρο και το κακάο και χτυπάω μέχρι να φτιάξω ένα λείο, πυκνό μείγμα. Τέλος, ρίχνω τα κυβάκια μπανάνας, μαζί με το χυμό του μπολ,  την σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες και ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει μέσα στη φόρμα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς, επάνω σε μια σχάρα.
Σε ένα μπωλ ενώνω τα υλικά για το γλάσο και τα χτυπάω καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μια ρευστή κρέμα.
Περιχύνω με τη κρέμα το κέικ και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ SUPER FOOD

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ SUPER FOOD

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Πρωτεΐνες, βιταμίνες της ομάδας Β και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών καθιστούν την επιλογή των μπαρών ρυζιού με νιφάδες βρώμης και super fruits ως ένα τέλειο πρωινό ή και ενδιάμεσο γεύμα.



Subscribe