Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

: 6-8
: 20 min
: 45 min

Τα αλμυρά κέικ είναι από τα πιο ευέλικτα σνακ μικρών και μεγάλων. Ιδιαίτερα όμως όταν πρόκειται για παιδιά, επιλέγουμε καλής ποιότητας αγνές πρώτες ύλες. Τα πάντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα αλμυρό κέικ: τυριά, λαχανικά, ξηροί καρποί, φρέσκα και ξερά φρούτα, πάστες (λιαστής ντομάτας, πέστο μυρωδικών κ.ά.), μυρωδικά και άλλα. Τα σερβίρουμε σαν δεκατιανό σνακ ή ακόμα και σαν κύριο πιάτο, με σαλάτα.

Υλικά
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 ml φρέσκο γάλα
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα, για το άλειμμα της φόρμας
  • 160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. φέτες από βραστό ή καπνιστό ζαμπόν γαλοπούλας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 μέτριες ντομάτες, ώριμες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτω το γάλα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  • Βήμα 2 Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνω ελάχιστο αλατοπίπερο και προσθέτω το ζαμπόν, τη γραβιέρα και τις ντομάτες. Ανακατεύω απαλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 3 Λαδώνω ελαφρώς μια μέτρια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζω εκεί το μείγμα. Ψήνω το κέικ για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά του. Δοκιμάζω αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Πρέπει να βγει καθαρό, χωρίς υπολείμματα ζύμης.
  • Βήμα 4 Το ξεφορμάρω, το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα και το σερβίρω.

Related Posts

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ιδιαίτερη συνταγή με φανταστική γεύση και εξαιρετικές ιδιαίτερες διατροφικές ιδιότητες. Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και σε ποικιλία βιταμινών του συμπλέγματος Β…

Κατεψυγμένα αλιεύματα: οι πρωταγωνιστές της Σαρακοστής

Κατεψυγμένα αλιεύματα: οι πρωταγωνιστές της Σαρακοστής

Τα αλιεύματα με πρωταγωνιστές τα μαλάκια και τα οστρακόδερμα αποτελούν τον επίτιμο καλεσμένο του σαρακοστιανού τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας αλλά και τη βασική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας κατά τη διάρκεια της νηστείας. Τις περισσότερες φορές μάλιστα η φρεσκοκατεψυγμένη έκδοση των αλιευμάτων αποτελεί και την […]



Subscribe