Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

: 6-8
: 20 min
: 45 min

Το ιδανικό κέικ για brunch. To αδιάφορο μπρόκολο σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές αντζούγιες γίνονται ένα ζευγάρι μοναδικό.

Υλικά
  • 300 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
  • 3 βιολογικά αυγά
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 125 ml γάλα
  • 80 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 150 γρ. αντζούγιες φιλέτο, ψιλοκομμένες
  • λίγος κόλιανδρος, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό και ζεματίζω τα μπουκετάκια μπρόκολου για 4 – 5 λεπτά, από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση. Τα στραγγίζω, τα σκουπίζω προσεκτικά σε καθαρές πετσέτες και τα αφήνω κατά μέρος για να κρυώσουν.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Βήμα 3 Χτυπάω καλά τα αυγά με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς και σταδιακά προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το κασέρι και το γάλα και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Τέλος, ρίχνω το μπρόκολο, κομματιασμένο σε μικρά κομμάτια, καθώς και τις ψιλοκομμένες αντζούγιες και νοστιμίζω με αλάτι, πιπέρι και λίγο κόλιανδρο. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα και ψήνω το κέικ για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς, το ξεφορμάρω, το κόβω σε φέτες και το σερβίρω.

Related Posts

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Ή ΜΠΡΟΚΟΛΟ… ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Ή ΜΠΡΟΚΟΛΟ… ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

Κουνουπίδι Βραστό, στον ατμό ή στο φούρνο, το κουνουπίδι έχει μια αρκετή έντονη μυρωδιά που πολύ συχνά που δεν μας βοηθάει να αγαπήσουμε αυτό το λαχανικό. Παρόλο που συχνά υποτιμάται, το κουνουπίδι είναι, ωστόσο, βασικό λαχανικό που πρέπει να το τρώμε. Πλούσιο σε βιταμίνες και […]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

Το κινέζικο τηγάνισμα είναι η απόλυτη μέθοδος μαγειρικής για χορταστικά γεύματα και το κυριότερο, σε χρόνο μηδέν! Ελάτε να δούμε μαζί ποια είναι τα μυστικά του stir-fry ποια τα κατάλληλα υλικά και ποια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε τα καλύτερα κινέζικα πιάτα αλά […]