Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

: 8-10
: 20 min
: 45 min

Το φαγόπυρο δεν έχει σχέση με το σιτάρι και θεωρείται ψευτοδημητριακό. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και δεν περιέχει γλουτένη. Το κέικ αυτό, είναι αφράτο, μυρωδάτο και δεν καταλαβαίνεις ότι δεν έχει «κλασσικό» αλεύρι!

Υλικά
  • 500 γρ. μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι φαγόπυρου (θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού φύλλα δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. τσαλαφούτι
  • 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω τους κύβους από τις μελιτζάνες σε ένα μπολ, πασπαλίζω με αλάτι και τους αφήνω στην άκρη για 15-20 λεπτά να βγάλουν την πικρίλα τους. Τους ξεπλένω καλά και τους στίβω με τα χέρια μου.
  • Βήμα 2 Βάζω 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τους κύβους και τους τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Τους μεταφέρω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τους αφήνω να κρυώσουν.
  • Βήμα 3 Βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τις ροδέλες κρεμμυδιού. Αλατίζω και σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρω τα κρεμμύδια σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Βήμα 5 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το ελαιόλαδο και το τσαλαφούτι το αλεύρι φαγόπυρου και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 6 Τέλος ρίχνω τα μυρωδικά και τους κύβους μελιτζάνας και ανακατεύω απαλά να σκορπίσουν στο μείγμα.
  • Βήμα 7 Βουτυρώνω ένα ταψάκι 20-22 εκ., και αδειάζω εκεί το μείγμα. Ισιώνω με ένα κουτάλι και σκορπίζω τις ροδέλες κρεμμυδιού πιέζοντάς τες λίγο να μισοβυθιστούν.
  • Βήμα 8 Ψήνω το κέικ στο φούρνο για 45 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί καλά.
  • Βήμα 9 Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το κέικ να κρυώσει. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

3 Ιουλίου: Συναυλία Γιάννης Σπανός «Μια φορά θυμάμαι…»

3 Ιουλίου: Συναυλία Γιάννης Σπανός «Μια φορά θυμάμαι…»

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ – 21:00 Συνοδοιπόροι του, στο μαγικό αυτό ταξίδι (με αλφαβητική σειρά): Δώρος Δημοσθένους, Ελένη Δήμου, Πέγκυ Ζήνα, Γιάννης Ζουγανέλης, Παντελής Θαλασσινός, Αλέκα Κανελλίδου, Κώστας Καραφώτης, Κοσμάς Κοκόλης, Κατερίνα Κούκα, Μανώλης Μητσιάς, Πένυ Ξενάκη, Λάκης Παπαδόπουλος, Κώστας Τζιαγκούλας, Τάνια […]

ΜΕΛΙ… ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΠΗΓΗ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

ΜΕΛΙ… ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΠΗΓΗ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

Η χρησιμότητα του μελιού στην παραδοσιακή ιατρική είναι γνωστή από την αρχαιότητα και ενισχύεται με νεότερες έρευνες που αποδεικνύουν τη δράση του μελιού ως φυσική ασπίδα προστασίας απέναντι στις ελεύθερες ρίζες και στο οξειδωτικό στρες. Η έκθεση του οργανισμού σε επιβαρρυντικούς εξωτερικούς παράγοντες  (ατµοσφαιρική ρύπανση, […]