Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

: 6-8
: 15 min
: 45 min

Ιδανικό σνακ για την παραλία, το γραφείο ή το κολατσιό, αφού συντηρείται και μεταφέρεται εύκολα, κόβεται και σερβίρεται στη στιγμή και νικά την πείνα χωρίς να βαραίνει το στομάχι. Αν θέλουμε, μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά φορμάκια για μάφιν, μειώνοντας όμως το χρόνο ψησίματος στα 30 λεπτά.

Υλικά
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι (7 – 8 γρ.) ξηρή μαγιά
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • 100 γρ. μαλακό κασέρι, τριμμένο
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. κάππαρη, ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη
  • κορυφές από 2 κλαράκια φρέσκο βασιλικό (ή δυόσμο), ψιλοκομμένες
  • λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
  • Βήμα 2 Λαδώνω ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ ή ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 – 26 εκ.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τη μαγιά και κάνω μια λακκούβα στη μέση.
  • Βήμα 4 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με το ελαιόλαδο και το γάλα, μέχρι να γίνουν λείο μείγμα. Το αδειάζω στο μπολ με το αλεύρι (στη λακκούβα που έφτιαξα στο κέντρο) και ανακατεύω με κυκλικές κινήσεις με τα χέρια (ή χτυπάω τα υλικά με το μίξερ), μέχρι να ενωθούν και να φτιάξω ένα παχύρρευστο μείγμα.
  • Βήμα 5 Προσθέτω το τριμμένο κασέρι, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη και το βασιλικό (ή το δυόσμο) και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα (ή στο ταψάκι) και τη βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω το κέικ για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει.
  • Βήμα 6 Το αφήνω να κρυώσει για λίγα λεπτά μέσα στη φόρμα του, το ξεφορμάρω σε μια σχάρα και το αφήνω εκεί μέχρι να κρυώσει καλά.

Related Posts

ΚΕΪΚ QUATRE-QUARTS ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΡΟΖ FROSTING

ΚΕΪΚ QUATRE-QUARTS ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΡΟΖ FROSTING

Ένα κέικ με ελάχιστα υλικά αλλά τόσο αφράτο που θα το λατρέψετε. Το μυστικό του είναι να ζυγίσετε όλα τα υλικά σύμφωνα με το βάρος των αυγών.

ΔΙΧΡΩΜΟ ΚΕΪΚ ΜΥΡΤΙΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ

ΔΙΧΡΩΜΟ ΚΕΪΚ ΜΥΡΤΙΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Υπέροχο πρωτεϊνούχο κέικ μύρτιλο από την Ντίνα Νικολάου. Το ρόφημα γάλακτος protein και το επιδόρπιο γάλακτος protein μας εφοδιάζει με πολύτιμη ποσότητα πρωτεΐνης.