Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΥΓΡΟ ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΥΓΡΟ ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΥΓΡΟ ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

: 8-10
: 30 min
: 45 min

Έχει λασπώδη, ζουμερή υφή αυτό το κέικ, που τη διακόπτει ευχάριστα η τραγανή υφή των κουκουναριών. Αν θέλουμε τα αντικαθιστούμε με ασπρισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χονδροσπασμένα. Ιδανικό συνοδευτικό για καφέ ή αρωματικό τσάι του βουνού.

Υλικά
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • χυμός και ξύσμα από 2 ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά λεμόνια
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρια, ελαφρώς καβουρδισμένα στο γκριλ, σε ένα σκέτο αντικολλητικό ταψάκι, για 3 – 4 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200º C. Βουτυρώνω ελαφρώς μια μικρή στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση (ή ένα στρογγυλό βαθύ ταψάκι) με διάμετρο 24 εκ.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτω σταδιακά και εναλλάξ το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, χτυπώντας διαρκώς σε χαμηλή ταχύτητα. Αφήνω στην άκρη 1 κουτ. σούπας ξύσμα για τη διακόσμηση και ρίχνω το υπόλοιπο στο μείγμα, μαζί με το χυμό. Ανακατεύω απαλά. Τέλος, ρίχνω τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και ανακατεύω απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 3 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα (ή στο ταψάκι) και ψήνω για 10 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180ºC και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά.
  • Βήμα 4 Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, αφήνω το κέικ να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει τελείως επάνω σε μια καθαρή σχάρα. Το πασπαλίζω με το ξύσμα λεμονιού που άφησα κατά μέρος και σερβίρω.

Related Posts

ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Αυτά τα μελωμένα αχλάδια σερβίρονται θαυμάσια σαν επιδόρπιο, σκέτα ή με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια. Σε κάθε περίπτωση τα περιχύνουμε με άφθονο από το αρωματικό σιρόπι τους.

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ

Ήρθε ο Γενάρης, ο πιο κρύος μήνας του χρόνου… Ίσως να είδατε χιόνι, όμως τα φρούτα του μήνα είναι εδώ για να μας θυμίσουν λίγο καλοκαίρι ! Όπου και να τα βρείτε (λαϊκή, σουπερμάρκετ…) μη διστάσετε και αγοράσετε τα…Τα πιο πολλά φρούτα από αυτά θα […]