Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

: 10-12
: 20 min
: 1 hr

[email protected] με την Ντίνα 17/2/2018

Υλικά
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού φαρίνα Γιώτης
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα, σκόνη
  • 4 αβγά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη Fytro
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 500 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια, τριμμένα
  • ελάχιστο λιωμένο βούτυρο, για τη φόρμα
  • Για το γλάσο
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 180 γρ. soft Lurpak
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλιας
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • λίγη κανέλα, σκόνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φαρίνα, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
  • Βήμα 3 Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τα χτυπάμε με την καστανή ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σταδιακά, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να φτιάξουμε ενιαίο, ομοιογενές μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα και τη φουντουκόψιχα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Βήμα 4 Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια μέτρια φόρμα για κέικ, με τρύπα στη μέση και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Βήμα 5 Βάζουμε το κέικ στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200°C. Xαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 6 Για να δουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέικ, πρέπει να βγει καθαρή, χωρίς υπολείμματα. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 5 λεπτά μόνο και το ξεφορμάρουμε.
  • Βήμα 7 Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα –έτσι, δεν θα εγκλωβιστεί ατμός στο εσωτερικό του και θα παραμείνει αφράτο.
  • Βήμα 8 Για το γλάσο: Χτυπάμε με το μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, το προϊόν soft, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα.
  • Βήμα 9 Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ καρότου και διακοσμούμε με τριμμένο καρότο και κανέλα.

Related Posts

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ένα υπέροχο γλυκό για να ξεκινήσει εξίσου γλυκά και η εβδομάδα μας! Το γευστικό αυτό γλύκισμα είναι ταυτόχρονα πολύ πλούσιο σε θρεπτική αξία! Περιλαμβάνει κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνες της οικογένειας Β, βιταμίνη Ε και «αντιοξειδωτικές» πολυφαινόλες.

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

Αφράτο, βουτυρένιο και πολύ κρεμώδες κέικ με κεφαλονίτικες μάντολες. Οι μικρές ζαχαρωτές μπουκίτσες με το χαρακτηριστικό, κόκκινο χρώμα είναι από τις αγαπημένες μου «αμαρτίες»!



Subscribe