Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΑΠΠΑΡΗ ΤΟΥΡΣΙ

ΚΑΠΠΑΡΗ ΤΟΥΡΣΙ

ΚΑΠΠΑΡΗ ΤΟΥΡΣΙ

: 20 min

Αυτό που θα χρησιμοποιήσετε για τουρσί είναι οι γνωστές πράσινες μπαλίτσες που δεν είναι άλλο από τα μπουμπούκια της (τα λένε και καππαρόμηλα ή κουμπιά κάππαρης). Τα μπουμπούκια θα τα μαζέψετε από το Μάιο ως τον Αύγουστο. Μαζί με τα μπουμπούκια θα μαζέψετε και τις τρυφερές κορυφές με τα στρογγυλά και τρυφερά φύλλα.

Υλικά
  • μπόλικα «κουμπιά» κάππαρης
  • ξίδι από λευκό κρασί
  • χοντρό θαλασσινό αλάτι, για την άρμη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Μαζεύω μπόλικα μπουμπούκια κάππαρης, μαζί με τρυφερές κορυφές. Τα μπουμπούκια μπορεί να είναι από διάφορα μεγέθη, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι γερά με απαλό πράσινο χρώμα, χωρίς στίγματα και σχισμές και χωρίς να έχουν ανθίσει, δηλαδή να έχουν ανοίξει.
  • Βήμα 2 Τα βάζω όλα μαζί σε μια μεγάλη λεκάνη και τη γεμίζω με κρύο νερό. Αλλάζω το νερό 2 φορές την ημέρα, για 1 εβδομάδα. Έτσι, θα ξεπικρίσουν.
  • Βήμα 3 Φτιάχνω την άρμη: Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα κρύο νερό, το βάζω να ζεσταθεί λιγάκι και να γίνει λίγο πιο ζεστό από χλιαρό και αποσύρω από τη φωτιά. Ρίχνω αλάτι και ανακατεύω καλά για να διαλυθεί (με το ζεστό νερό είναι εύκολο).
  • Βήμα 4 Για να δω ότι η άρμη είναι έτοιμη, ρίχνω μέσα ένα καθαρό ωμό αυγό: το αυγό πρέπει να επιπλέει και μάλιστα να εξέχει από το νερό η μύτη του, με διάμετρο περίπου όσο ένα νόμισμα των 2 ευρώ. Αν βγαίνει περισσότερο, ρίχνω λίγο ακόμα νερό, ενώ αν το αυγού δεν εξέχει, προσθέτω κι άλλο αλάτι και ανακατεύω.
  • Βήμα 5 Αποστειρώνω μικρά γυάλινα βαζάκια με βιδωτό καπάκι. Σε κάθε βαζάκι ρίχνω ξίδι από λευκό κρασί, γεμίζοντας το 1/4 του βάζου.
  • Βήμα 6 Γεμίζω κάθε βαζάκι με την κάππαρη και απογεμίζω με την άρμη που ετοίμασα.
  • Βήμα 7 Κλείνω καλά τα βαζάκια και τα αφήνω σε μέρος σκοτεινό και δροσερό για 2 εβδομάδες, μέχρι η κάππαρη να «γίνει» όπως λέμε, πριν τη χρησιμοποιήσω.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

Ιδανικό σνακ για την παραλία, το γραφείο ή το κολατσιό, αφού συντηρείται και μεταφέρεται εύκολα, κόβεται και σερβίρεται στη στιγμή και νικά την πείνα χωρίς να βαραίνει το στομάχι.

Ο ΚΑΛΟΣ ΜΕΖΕΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ο ΚΑΛΟΣ ΜΕΖΕΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Όταν επισκέπτεστε έναν τόπο, για δουλειά ή διακοπές, ψάξτε να ανακαλύψετε τη γαστρονομική του κουλτούρα, τη γευστική του ταυτότητα. Ακόμη και το πιο μικρό, απομακρυσμένο σημείο στον ελληνικό χάρτη έχει ένα ταβερνάκι που σερβίρει μια συνταγή την οποία δεν θα βρείτε γραμμένη σε κανένα βιβλίο, […]