Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Η ΦΕΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ «ΚΑΤΑΚΤΑ» ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Η ΦΕΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ «ΚΑΤΑΚΤΑ» ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Υψηλά κριτήρια ποιότητας διέκριναν την προωθητική εκδήλωση παρουσίασης της Φέτας Ιερισσού & Αρναίας στο Παρίσι, όπου τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στυλιανός Βαλιάνος πρότεινε το προϊόν σε επιλεγμένους εκπροσώπους Τύπου διαπιστευμένους στο γαστρονομικό ρεπορτάζ, chef, συμβούλους γαστρονομίας, ιδιοκτήτες εστιατορίων & bistro, καθώς και στην ηγεσία της διεθνούς αγοράς του Παρισιού (Rungis).

Η πρωτοβουλία αποτέλεσε συνδιοργάνωση του Δήμου Αριστοτέλη, του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και του Cluster Επιχειρηματιών του Δήμου Αριστοτέλη.

Συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής / Δήμαρχο Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά και την επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, την πλούσια χλωρίδα του τόπου, που αποτελεί τη βρώσιμη ύλη των κοπαδιών στις πλαγιές του Χολομώντα και του Αριστοτελικού Όρους και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής της τοπικής φέτας.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο bistro Evi Evane, όπου η Ντίνα Νικολάου πρόσφερε στους συμμετέχοντες ένα εξαιρετικό degustation μενού 10 πιάτων, βασισμένων σε ελληνικές συνταγές φτιαγμένες από τοπική φέτα. Τα πιάτα συνοδεύθηκαν από τον οίνο «20 ROSE» του Domaine Agrovision, προκειμένου να αποδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο το τοπικό κρασί συνταιριάζεται με τα γευστικά χαρακτηριστικά ολόκληρης της γαστρονομικής κληρονομιάς του Δήμου Αριστοτέλη.

Η πρωτοβουλία εστίασε στην προώθηση και διείσδυση του προϊόντος στη γαλλική γαστρονομική αγορά δεδομένου ότι η Γαλλία θεωρείται η πλέον κατάλληλη «δεξαμενή» αφομοίωσης κάθε ποιοτικού, αναγνωρίσιμου και μοναδικού προϊόντος. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ξεχώρισαν o σύμβουλος των διάσημων Γάλλων chef, Sebastien Ripari, ο οποίος διετέλεσε και σύμβουλος του Alain Ducasse, ο πρόεδρος της γαλλικής Maitres Restaurateurs, Alain Fontaine, ο πρόεδρος της Rungis, Stephane Layani, αλλά και ο διάσημος δημοσιογράφος γαστρονομίας Gilles Pudlowski.

Ιδιαίτερη θεωρείται η στιγμή της ανακοίνωσης – από τον ίδιο τον Stephane Layani – εισαγωγής της φέτας στη διεθνή αγορά Rungis του Παρισιού, γεγονός που ουσιαστικά σήμανε την άμεση καρποφόρηση της κοινής προσπάθειας των φορέων. Αντίστοιχη ήταν και η αντίδραση του Alain Fontaine, ο οποίος δήλωσε ότι θα προτείνει επίσημα την τοποθέτηση του προϊόντος στα restaurants – μέλη της Maitres Restaurateurs.

Το προωθητικό πλάνο του 2021 διευρύνει την προσπάθεια διείσδυσης της τοπικής φέτας στη Γαλλία, ενισχύοντας τη δραστηριότητα στο Παρίσι και επιχειρώντας άνοιγμα στη μεγάλη γαστρονομική αγορά του Μπορντό. Οι συνδαιτημόνες προσκλήθηκαν επίσημα να επισκεφθούν τον Δήμο Αριστοτέλη τον Μάιο του 2021, προκειμένου να λάβουν μέρος στο ειδικά διαμορφωμένο για τη γαλλική τουριστική αγορά KOUZINA TRIP, με στόχο η πρώτη εντύπωση να εξελιχθεί σε εμπειρία.


Related Posts

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Ελάχιστα υλικά αλλά από τα πιο εύκολα και νόστιμα μπισκότα που θα δοκιμάσετε. Δεν περιέχουν γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή έχουν κάποια δυσανεξία.

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.