Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Η ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ

Η ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ

Η ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ

: 8-10
: 10 min
: 50 min

Αγαπημένη πίτα που την φτιάχνω κάθε φορά στη γιορτή του Αγίου Φανουρίου. Αν δεν σας αρέσει το σουσάμι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ζάχαρη άχνη. Δεν θα χάσει τίποτα από τη γεύση της.

Υλικά
  • 350 γρ. ηλιέλαιο
  • 350 γρ. χυμό πορτοκάλι, φρεσκοστυμμένο
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τις σταφίδες και το αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο και το μισό χυμό πορτοκαλιού και τα δουλεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζω το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.
  • Βήμα 3 Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, κρατάω το ποτήρι με τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού επάνω από τον κάδο του μίξερ και ρίχνω μέσα στο χυμό, τη σόδα. Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι να διαλυθεί (η σόδα θα φουσκώσει το χυμό και υπάρχει κίνδυνος να χυθεί, γι’ αυτό το τοποθετώ επάνω από τον κάδο).
  • Βήμα 4 Ρίχνω το μίγμα στον κάδο και δουλεύω για 1-2 λεπτά με το μίξερ. Αποσύρω τον κάδο, προσθέτω τα καρύδια και ανακατεύω με μια σπάτουλα. Αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι με τις σταφίδες και να ανακατεύω με τη σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο μίγμα.
  • Βήμα 5 Αδειάζω το μίγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί 28-30 εκ. (αν δεν έχω αντικολλητικό, λαδώνω με λίγο ηλιέλαιο ένα απλό) και ισιώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
  • Βήμα 6 Πασπαλίζω με το σουσάμι και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά.

Related Posts

CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΕΛΙ-ΚΑΡΥΔΙ

CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΕΛΙ-ΚΑΡΥΔΙ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή, η οποία προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]



Subscribe