Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Η ΤΕΛΕΙΑ ΦΥΣΤΙΚΟΠΙΤΑ!

Η ΤΕΛΕΙΑ ΦΥΣΤΙΚΟΠΙΤΑ!

Η ΤΕΛΕΙΑ ΦΥΣΤΙΚΟΠΙΤΑ

: 8-10
: 10 min
: 2 hr

Το φυστίκι Αιγίνης είναι από τους πιο αγαπημένους ξηρούς καρπούς που εκτός από τη νοστιμιά τους χαρακτηρίζονται και ως σούπερ, συμπληρωματική τροφή. Μαζεύονται φρέσκα από τον Αύγουστο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, στεγνώνονται και αλατίζονται. Με την συνταγή αυτή θα απολαύσετε τα αγαπημένα σας φυστίκια και μπορείτε να την προσφέρετε σε όσους αποφεύγουν την γλουτένη αφού δεν περιέχει καθόλου άλευρα.

Υλικά
  • 280 γραμ. φυστίκι Αιγίνης, ψύχα ανάλατη
  • 320 γραμ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 400 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 5 ασπράδια, χτυπημένα μέχρι να γίνουν αφρός (όχι μαρέγκα)
  • 1-2 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 300 γραμ.κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 140 γραμ. στραγγιστό γιαουρτι
  • 40 γραμ. φιλέ αμυγδάλου
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
  • γλυκό κουταλιού φυστίκι, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.
  • Βήμα 2 Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι 22 εκ. και στρώνω στον πάτο του, αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω τα αμύγδαλα, τα φυστίκια Αιγίνης, την ζάχαρη άχνη και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύω. Βάζω λίγα λίγα τα υλικά στο μούλτι και τα κάνω σκόνη.
  • Βήμα 4 Βάζω τους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά, τα ασπράδια και λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τέλος, προσθέτω το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 5 Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα και πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου.
  • Βήμα 6 Ψήνω στο φούρνο για 2 ώρες.
  • Βήμα 7 Βγάζω την πίτα από το φούρνο και πασπαλίζω με την άχνη. Σκορπίζω το γλυκό κουταλιού και κόβω σε κομμάτια.
  • Βήμα 8 Σερβίρω αμέσως.