Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Η ΠΙΝΔΟΣ ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του ρομποτικού συστήματος ‘’BEAR’’ στο Μικροβιολογικό της Εργαστήριο

Η ΠΙΝΔΟΣ ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του ρομποτικού  συστήματος ‘’BEAR’’ στο Μικροβιολογικό  της Εργαστήριο

Το μοναδικό αυτοματοποιημένο σύστημα με αντίστοιχες προηγμένες τεχνολογίες αιχμής που υπάρχει στην ελληνική ζωική παραγωγή!

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» έχοντας ως βασικό στόχο τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας και διατροφικής αξίας των προϊόντων του, επενδύει διαρκώς στην έρευνα, στην τεχνολογία και στην καινοτομία, γεγονός που τον καθιστά “ηγέτη” στον κλάδο της πτηνοτροφίας της χώρας μας.
Ένα από τα τελευταία συστήματα που απέκτησε η ΠΙΝΔΟΣ είναι το αυτόματο ρομποτικό σύστημα αιματολογικών εργαστηριακών αναλύσεων BEAR (αρκούδα), η εγκατάσταση του οποίου ολοκληρώθηκε επιτυχώς πριν από λίγες ημέρες στο ιδιόκτητο Μικροβιολογικό της Εργαστήριο και χρησιμοποιείται πλέον σε καθημερινή βάση.
Πρόκειται για ένα αυτοματοποιημένο σύστημα με τεχνολογίες αιχμής και είναι το μοναδικό που υπάρχει στην ελληνική ζωική παραγωγή καθώς και ένα από τα ελάχιστα σε όλη την Ευρώπη. Σκοπός του υπερσύγχρονου αναλυτή είναι οι μέχρι σήμερα υψηλής αξιοπιστίας έλεγχοι της υγείας των κοτόπουλων του Συνεταιρισμού, να γίνουν ακόμη πιο άμεσοι, γρήγοροι και αποτελεσματικοί.
Με τη χρήση του «Η ΠΙΝΔΟΣ» θα διασφαλίσει την υγεία των πτηνών, αφού η συσκευή συμβάλλει σημαντικά στην ικανότητα πρόληψης ασθενειών, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει  την άριστη επίβλεψη της υγείας τους, αναβαθμίζοντας έμμεσα την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων που απολαμβάνει ο καταναλωτής. Το ρομποτικό αυτό σύστημα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» (ΕΠ «Ήπειρος») του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το συγκεκριμένο ρομποτικό σύστημα κατασκευάζεται από τον οίκο Gold Standard Diagnostics στο Σακραμέντο των ΗΠΑ και χρησιμοποιείται ακόμη και για εργαστηριακούς ελέγχους που αφορούν την ανθρώπινη υγεία. Στην εγκατάσταση του συστήματος συνεργάστηκαν επίσης οι επιχειρήσεις BIOCHEK (Ολλανδίας) και η CEVA Hellas.
Η «ΠΙΝΔΟΣ» θα συνεχίσει να επενδύει σε έρευνα και νέες τεχνολογίες, έχοντας ως προτεραιότητά της τα προϊόντα που φθάνουν στον καταναλωτή να είναι ασφαλή, ποιοτικά και νόστιμα.

Σχετικά με τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ»:
Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», είναι ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος αγροτικός συνεταιρισμός στην χώρα με 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά. Κινητήρια δύναμή της ΠΙΝΔΟΣ είναι οι περισσότεροι από 500 πτηνοτρόφοι του συνεταιρισμού. Με έδρα της το Ροδοτόπι Ιωαννίνων, η ΠΙΝΔΟΣ διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές και πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, ενώ ακολουθεί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. Σήμερα η ΠΙΝΔΟΣ κατέχει την ηγετική θέση στον κλάδο της πτηνοτροφίας, με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 30%. Συντηρώντας πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας και στηρίζοντας έμμεσα χιλιάδες ακόμη θέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, η ΠΙΝΔΟΣ ενισχύει στην πράξη την εθνική οικονομία και αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική περιφέρεια. Η ΠΙΝΔΟΣ, ένας υπερσύγχρονος συνεταιρισμός ανταγωνιστικός διεθνώς, συνδυάζει την τεχνογνωσία αιχμής με την αμιγώς ελληνική ταυτότητα και παράδοση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:
www.pindos-apsi.gr