Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ

: 2½ λίτρα
: 15 min
: 1 hr

Δεν βάζω άλλα μπαχαρικά εκτός από τα δαφνόφυλλα για να κρατήσω ουδέτερη τη γεύση του ζωμού. Δεν θέλω να μυρίζει έντονα και να επηρεάζει τα φαγητά μου.

Υλικά
  • 3 – 4 κόκαλα από μοσχάρι (ζητήστε από τον χασάπη) ή 1 κοµµάτι κρέατος για βραστό
  • 3 λίτρα νερό
  • 2 κουτ. σούπας ξερό θυµάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κοµµένο στα τέσσερα
  • 2 μέτρια καρότα (κατά προτίμηση βιολογικά), κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
  • 1 πράσο, κομμένο σε μεγάλες ροδέλες
  • αλάτι, χονδροσπασμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ρίχνω όλα τα υλικά σε µια μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζω για περίπου 1 ώρα. Σουρώνω το ζωµό και τον αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, ώστε να παγώσει στην επιφάνεια το λίπος, το οποίο θα αφαιρέσω µετά με ένα κουτάλι. Τον χρησιμοποιώ αμέσως στη συνταγή μου ή τον φυλάω στην κατάψυξη, για αρκετούς μήνες, μοιρασμένο σε νάιλον σακουλάκια, καλά δεμένα ή σε πλαστικά ταπεράκια.

Related Posts

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Πάσχα χωρίς αρνάκι δεν γίνεται. Μια συνταγή απλή, αλλά πεντανόστιμη. Η λαδόκολλα συγκρατεί τον ατμό και τα αρώματα. Το κρέας ψήνεται μέχρι μέσα, χωρίς να καεί και γίνεται τόσο τρυφερό… σαν «λουκούμι».

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ ΜΕΛΙ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ ΜΕΛΙ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

Το χειμώνα φτιάξτε αυτό το απίθανο φαγάκι αντικαθιστώντας το φρέσκο θυμάρι με ίση ποσότητα από φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο.