Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ζεστή ντοματοσαλάτα με βαλσαμικό με μέλι, αμύγδαλα και σουσάμι

Ζεστή ντοματοσαλάτα με βαλσαμικό με μέλι, αμύγδαλα και σουσάμι
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στη Σκόπελο.
Υλικά Εκτέλεση
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 200 γρ. ρόκα καθαρισμένη και πλυμμένη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βαλσαμικό με μέλι
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 50 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνω τα ντοματίνια. Αλοπιπερώνω και σοτάρω για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να σκάει η φλούδα τους. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη προσθέτω τα αμύγδαλα και ανακατεύω. Ραντίζω με το βαλσαμικό με μέλι και αφήνω να καραμελώσουν τα ντοματίνια. Τέλος, προσθέτω τη μουστάρδα, ανακινώ το τηγάνι για να ανακατευτούν οι γεύσεις και αποσύρω από τη φωτιά.
Αραδιάζω τη ρόκα σε μια μεγάλη πιατέλα, αλατίζω και σκορπίζω τα ζεστά ντοματίνια. Πασπαλίζω με το σουσάμι και περιχύνω με την υπέροχη σάλτσα που έχει απομείνει στο τηγάνι.
Σερβίρω αμέσως.