Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

: 6-80
: 10 min
           
: 3 hr

Δροσερό και πανάλαφρο επιδόρπιο, ότι πρέπει για τις ζέστες του καλοκαιριού. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε γεύση ζελέ σας αρέσει αν και το ζελέ φράουλα δείχνει πολύ εντυπωσιακό λόγω του χρώματός του.

Υλικά
  • 3 φλιτζ. τσαγιού, περίπου έτοιμος συσκευασμένος χυμός φράουλας (από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτί φρουί ζελέ με γεύση φράουλας
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 2-3 κομμάτια μαστίχας, κοπανισμένα σε σκόνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ετοιμάζω το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, αντικαθιστώντας το νερό με το χυμό φράουλας.
  • Βήμα 2 Γεμίζω τα ποτήρια που θα σερβίρω μέχρι τη μέση και τα βάζω στο ψυγείο δίνοντάς τους μια κλήση ώστε όταν παγώσουν να καλύπτουν το μισό ποτήρι. Αφήνω το ζελέ να παγώσει για 3 ώρες.
  • Βήμα 3 Βάζω στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε και τη σκόνη μαστίχας και χτυπάω μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω λίγη λίγη τη σαντιγί ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή κρέμα. Μεταφέρω την κρέμα σε ένα κορνέ με δαντελωτή μύτη.
  • Βήμα 4 Βγάζω τα παγωμένα ζελέ από το ψυγείο και απογεμίζω τα ποτήρια με την κρέμα μαστίχας.
  • Βήμα 5 Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]



Subscribe