Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ζαμπονοτυρόπιτα τσαλακωμένη

Ζαμπονοτυρόπιτα τσαλακωμένη
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 45΄ 1 ταψί 28×35 εκ. [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Αττική!
Υλικά Εκτέλεση
Για την πίτα

  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 8 χωριάτικα φύλλα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο, για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 200 γρ. μανούρι θρυμματισμένο
  • 200 γρ. χοιρινό ζαμπόν ωμοπλάτη, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω όλα τα υλικά.

Για την πίτα: Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα, το πελτέ και τη ζάχαρη.
Αλείφω το ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Απλώνω ένα χωριάτικο φύλλο με ελαιόλαδο. Τσαλακώνω ελαφρά το δεύτερο φύλλο, το πιάνω τσαλακωμένο και με τα δύο χέρια και το βάζω στο λαδωμένο ταψί, στριμώχνοντάς το να πιάσει τη μισή επιφάνεια.
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με ένα ακόμα φύλλο. Σκορπάω το 1/3 της γέμισης. Τσαλακώνω άλλα δύο φύλλα και καλύπτω τη γέμιση. Στρώνω άλλο 1/3 γέμιση και σκεπάζω με δύο ακόμα φύλλα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία ακόμα μια φορά. Τέλος, καλύπτω με το τελευταίο φύλλο. Λαδώνω ελαφρά και χαράζω με ένα κοφτερό μαχαίρι. Περιχύνω με το μείγμα αυγών-γάλακτος και ψήνω την πίτα για 45 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει.


Related Posts

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά θα είστε και σίγουροι ότι το πεϊνιρλί θα είναι απόλυτα επιτυχημένο.

ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ ΜΕ 10 ΒΗΜΑΤΑ

ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ ΜΕ 10 ΒΗΜΑΤΑ

1. Η επιτυχία μιας τάρτας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη ζύμη, γι’ αυτό τη φτιάχνω πάντα μόνη μου και το ίδιο συμβουλεύω ακόμη και τους «πρωτάρηδες. Για την παρασκευή της, διαλέγω πάντα φρέσκα και καλής ποιότητας υλικά. 2. Ζυμώνω γρήγορα το μείγμα, χωρίς να […]



Subscribe