Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΕΥΚΟΛΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΕΥΚΟΛΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΕΥΚΟΛΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

: 1 φύλλο 26-28 εκ.
: 1 hr
           
: 2 hr

Η εύκολη συνταγή για σφολιάτα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές του εμπορίου.

Υλικά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) νερό
  • 300 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους, μαλακωμένο για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο, για το άλειμμα της ταρτιέρας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι και το αλάτι. Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω το νερό και 50 γρ. από το βούτυρο. Ζυμώνω τα υλικά με τα χέρια μου, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα και την βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Βήμα 2 Μεταφέρω τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Με τον πλάστη την ανοίγω σε τετράγωνο φύλλο (ρολάροντας τον πλάστη δεξιά-αριστερά και μπρος-πίσω, εναλλάξ). Πάνω στη ζύμη σκορπίζω το υπόλοιπο βούτυρο. Διπλώνω τις τέσσερις γωνίες του φύλλου προς το κέντρο του τετραγώνου, σκεπάζοντας τα κυβάκια βουτύρου, και με τον πλάστη ανοίγω τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο με διαστάσεις περίπου 40×20 εκ. Διπλώνω το φύλλο στα τρία (όπως ένα φύλλο χαρτί που θα βάλω σε φάκελο) και το ανοίγω ξανά σε παραλληλόγραμμο.
  • Βήμα 3 Το διπλώνω ξανά στα τρία, το τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία ανοίγματος και τυλίγματος άλλες δύο φορές, βάζοντας κάθε φορά το φύλλο στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βήμα 4 Στο τέλος, ανοίγω ένα στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 28-30 εκ. Λαδώνω μια ταρτιέρα με τη 1 κουτ. σούπας βούτυρο (ή το λάδι) και στρώνω το φύλλο ζύμης στο σκεύος, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.

Related Posts

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Η αφράτη, βουτυρένια σφολιάτα «αγκαλιάζει» τέλεια το σούπερ πικάντικο κοτόπουλο. Οι πιπεριές και τα πολλά μπαχαρικά το κάνουν ξεχωριστό. Μπορεί να το σερβίρετε με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα, σαν κύριο γεύμα.

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Δοκιμάστε να φτιάξετε την ίδια πίτα αντικαθιστώντας τα δαμάσκηνα με μήλα, αχλάδια, βερίκοκα, φράουλες… ανάλογα με την εποχή και τις διαθέσεις σας.