ΕΛΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΟΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ
Ιδανικές για κρασομεζέ!
Υλικά
- 400 γρ. πράσινες ελιές, έτοιμες γεμιστές (προτιμήστε αυτές που είναι γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης, από μια καλή μάρκα)
- 1 κουτ. σούπας μπούκοβο, γλυκό
- 100 γρ. καππαρόφυλλα σε βάζο (τα βρίσκω σε καλά μπακάλικα), καλά στραγγισμένα
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένο
- 100 ml καλό ελαιόλαδο
- 30 ml ξίδι από λευκό κρασί
Διαδικασία
- Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τις ελιές και όλα τα υπόλοιπα υλικά (το μπούκοβο, τα καππαρόφυλλα, το μαϊντανό, το λάδι και το ξίδι) και ανακατεύω πολύ καλά.
- Βήμα 2 Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 2 ώρες στο ψυγείο για να αναμειχθούν τα αρώματα.
- Βήμα 3 Τις σερβίρω μαζί με τη μαρινάδα τους.