Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΔΡΟΣΕΡΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΕΤΑΣ

ΔΡΟΣΕΡΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΕΤΑΣ

ΔΡΟΣΕΡΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΕΤΑΣ

: 4
: 30 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Το παντζάρι δεν προσφέρει μόνο ξεχωριστή γεύση αλλά και πολλά ευεργετικά συστατικά για την υγεία. Περιέχει ποσότητα φυλλικού οξέος, που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, συμβάλλει στην αναγέννηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και παράλληλα προστατεύει όλες τις αρτηρίες. Το έντονο κόκκινο χρώμα του οφείλεται στις βεταλαΐνες, οι οποίες είναι υδατοδιαλυτές χρωστικές. Λόγω αυτών των ουσιών, το παντζάρι παρουσιάζει σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες ενώ είναι αξιοσημείωτη και η περιεκτικότητα του σε φυτικές ίνες. Η διατροφική αξία της συγκεκριμένης πρότασης αυξάνεται από την παρουσία της σαλάτας, η οποία προσφέρει τόσο φυτικές ίνες όσο και βιταμίνες C και Α και φυσικά καλά λιπαρά οξέα και απεριόριστα αντιοξειδωτικά που προέρχονται από τους ξηρούς καρπούς.

Υλικά
  • 600 γρ. παντζάρια Μπάρμπα Στάθης
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ολόκληρο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml πετιμέζι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την μους φέτας
  • 300 γρ. φέτα πικάντικη, θρυμματισμένη
  • 200 γρ. αριάνι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 συσκευασία super salad Ευφορία, Μπάρμπα Στάθης, από τριπλοπλυμένα παντζαρόφυλλα, kale, ρόκα & μείγμα ξ. καρπών & φρούτων
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό & ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 30 ml πετιμέζι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την μους φέτας: Βάζω στο μπλέντερ τη φέτα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ξεκινάω το μπλέντερ σε δυνατή ταχύτητα και ρίχνω σε αργή ροή το αριάνι μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μους.
  • Βήμα 2 Για τα παντζάρια: Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα παντζάρια Μπάρμπα Στάθης και το κρεμμύδι και τα βράζω για 20 λεπτά. Τα στραγγίζω στο σουρωτήρι, κρατάω στην άκρη τα 200 γρ. παντζάρια και το κρεμμύδι και μοιράζω τα άλλα σε βαθιά μπολ ή ποτήρια.
  • Βήμα 3 Βάζω τα παντζάρια που κράτησα στο μούλτι και προσθέτω το βρασμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν σαν μαρμελάδα.
  • Βήμα 4 Γεμίζω τα μπολ με την μους φέτας και από 1-2 κουταλιές μαρμελάδα παντζάρι.
  • Βήμα 5 Για το σερβίρισμα: Σερβίρω την super σαλάτα Ευφορία από διαλεχτά & ιδιαίτερα λαχανικά σε μια σαλατιέρα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το πετιμέζι και αλατοπίπερο. Σκορπίζω το μείγμα ξηρών καρπών από αμυγδαλόψυχα, ηλιόσπορο, καλοκυθόσπορο, κράνμπερι & γκότζι μπέρι που υπάρχει στη συσκευασία και ραντίζω με τη βινεγκρέτ.