Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΔΙΧΡΩΜΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΑ

ΔΙΧΡΩΜΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΑ

ΔΙΧΡΩΜΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΑ

: 6-8
: 30 min
: 40 min

Γλύκισμα υπερπαραγωγή, πολύ εντυπωσιακό και κυρίως… πεντανόστιμο. Επειδή η κρέμα είναι σχετικά ρευστή, πριν την απλώσετε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχουν κρυώσει τα κέικ!

Υλικά
  • 240 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 3 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 210 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2-3 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
  • Για την κρέμα
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • Για το σερβίρισμα
  • Γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνω ελαφρά 2 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Κοσκινίζω τα δύο άλευρα σε ένα μπολ και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα υπόλευκο, αφράτο μείγμα. Προσθέτω το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζω προσθέτοντας σε 3 δόσεις τα χτυπημένα αυγά με τον εξής τρόπο: Ρίχνω 1 δόση αυγών και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Μόλις ενσωματωθούν στο μίγμα ρίχνω πάλι 1 δόση αυγών και 1 κουταλιά αλεύρι περιμένοντας να ενσωματωθούν. Τελειώνω με την τελευταία δόση αυγών και 1 κουταλιά αλεύρι.
  • Βήμα 3 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας ανάλαφρα με μια μαρίζ.
  • Βήμα 4 Μοιράζω το μείγμα σε δύο μπολ και βάζω στο πρώτο το κίτρινο χρώμα και στο δεύτερο το κόκκινο ανακατεύοντας απαλά.
  • Βήμα 5 Αδειάζω τα μείγματα στις δύο φόρμες και ισιώνω με ένα κουτάλι. Ψήνω τα κέικ για 35-40 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλάκι και αν έχουν ψηθεί τα βγάζω από το φούρνο. Τα αφήνω για 10 λεπτά και τα ξεφορμάρω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  • Βήμα 6 Για την κρέμα: Σε ένα μπολ βάζω τους κρόκους και τους χτυπάω με το σύρμα. Προσθέτω το κορν φλάουρ και τη μισή ποσότητας ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.
  • Βήμα 7 Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με με κουτάλα της σούπας ρίχνω αργά αργά λίγη ποσότητα ζεστού γάλατος στο μπολ με το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να «ανεβάσω» τη θερμοκρασία τους. Αφού ζεσταθούν τα αυγά ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ξαναβάζω την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Βήμα 8 Αδειάζω την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ και προσθέτω το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και τη βανίλια. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στην κρέμα. Σκεπάζω με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 9 Για την συναρμολόγηση: Ξεφορμάρω τα δύο κέικ και με ένα πριονωτό μαχαίρι τα κόβω οριζόντια στη μέση. Τα τοποθετώ εναλλάξ χρωματικά σε μια πιατέλα, στρώνοντας ενδιάμεσα με δόσεις κρέμας και γλυκό βύσσινο ή κεράσι. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΟ ΜΕ ΖΥΜΗ BRIOCHE

ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΟ ΜΕ ΖΥΜΗ BRIOCHE

Θα το αγαπήσουν όλα τα παιδιά, αυτό το βουτυρένιο τυροκούλουρο. Εκτός από τυρί, μπορείτε να προσθέσετε, ζαμπόν, γαλοπούλα ή χρωματιστές πιπεριές αν τους αρέσουν.

Αλμυρές Τάρτες και Πίτες

Αλμυρές Τάρτες και Πίτες

“Κοσμοπολίτικες” τάρτες, πεντανόστιμες πίτες Οι αλμυρές τάρτες και πίτες, το αγαπημένο μου μαγειρικό θέμα. Το πόσο δύσκολο μου ήταν, βέβαια, να επιλέξω τις συγκεκριμένες τάρτες και πίτες μόνο οι συνεργάτες που δούλεψαν γι’ αυτό το βιβλίο το ξέρουν. Τους ταλαιπώρησα με τις συχνές αλλαγές των […]