Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

«ΔΕΜΑΤΑΚΙΑ» ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΙΡΙΚΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

«ΔΕΜΑΤΑΚΙΑ» ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΙΡΙΚΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

«ΔΕΜΑΤΑΚΙΑ» ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΙΡΙΚΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

: 4
: 20 min
: 45 min

Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά λαχανικά από αυτά που σας προτείνω αλλά και ανάλογα με την εποχή που θα τα σερβίρετε. Κρατήστε όμως το μπλε τυρί που τους δίνει μια άλλη διάσταση και τα «ενώνει».

Υλικά
  • 8 φύλλα κρούστας ή 16 φύλλα Βηρυτού*
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε λωρίδες
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 4-5 κοκκάρια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 4-5 μικρά φιρίκια, πλυμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 150 γρ. μοσχάρι καπνιστό (αλλαντικό) ή άλλο καπνιστό αλλαντικό της αρεσκείας σας, κομμένο σε κύβους
  • 40 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων
  • 200 γρ. αυθεντικό μπλε τυρί Δανίας, Castello Danablu
  • 150 γρ. σκληρό τυρί Δανίας, Arla
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τις πιπεριές, τα κοκκάρια και τα φιρίκια, αλατίζω και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τα μανιτάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν. Πασπαλίζω με μπόλικο πιπέρι και προσθέτω τα ντοματίνια, το αλαντικό και τον άνηθο. Ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Διπλώνω 1 φύλλο κρούστας (ή 2 φύλλα Βηρυτού) και το απλώνω στον πάγκο. Λαδώνω ελαφρά και βάζω στο κέντρο του διπλωμένου φύλλου το ¼ της ποσότητας της γέμισης, φροντίζοντας να υπάρχουν απ’ όλα τα είδη των λαχανικών. Προσθέτω το ¼ της ποσότητας του σκληρού τυριού και θρυμματίζω σε χοντρά κομμάτια, 50 γρ. μπλε τυρί.
  • Βήμα 4 Κλείνω καλά το φύλλο, εγκλοβίζοντας τη γέμιση και καλύπτω με ακόμα 1 διπλωμένο και λαδωμένο φύλλο κρούστας (ή 2 φύλλα Βηρυτού), δίνοντας στρογγυλό σχήμα στο «δεματάκι». Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας άλλα 3 δεματάκια.
  • Βήμα 5 Τα λαδώνω ελαφρά και τα ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρω αμέσως.
  • Βήμα 6 *Η συνταγή μπορεί να γίνει και με τα δύο είδη φύλλων. Με τα φύλλα κρούστας θα χρειαστείτε 2 φύλλα ανά μερίδα, ενώ με τα φύλλα Βηρυτού, επειδή είναι λεπτότερα, θα χρειαστείτε 4 ανά μερίδα.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ

Το πεϊνιρλί απογειώνεται με καλό κασέρι και φρέσκα, βιολογικά αυγά. Αναζητήστε ένα καλό, πικάντικο κασέρι (π.χ. Σοχού) και φτιάξτε αξέχαστα πεϊνρλί που θα εντυπωσιάσουν!



Subscribe