Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Δαμασκηνόπιτα καραμελωμένη

Δαμασκηνόπιτα καραμελωμένη
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 30΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Λευκάδα!
Υλικά Εκτέλεση
  • 4 δαμάσκηνα φρέσκα (κομμένα σε κυβάκια)
  • 6 δαμάσκηνα ξερά (κομμένα σε κυβάκια)
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή ψιλή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα βαλσάμικου με ρόδι
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω τα δαμάσκηνα τα φρέσκα με 50 γρ. από το βούτυρο. Μόλις μαλακώσουν τα φρούτα τα πασπαλίζω με 40 γρ. ζάχαρη (από τη μετρημένη) και τα αφήνω στη φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν. Σβήνω τα φρούτα με τη κρέμα βαλσαμικού, ανακινώ το τηγάνι και μετά από 2-3 λεπτά αποσύρω από τη φωτιά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Χτυπάω στο μίξερ το υπόλοιπο βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτω τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνω το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, ενώ συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω και τα κυβάκια από τα ξερά δαμάσκηνα και ανακατεύω.
Παίρνω μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση και τη στρώνω με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. Στρώνω στον πάτο της φόρμας τη μισή από τη ποσότητα των καραμελωμένων φρούτων. Ρίχνω πάνω τους το μείγμα του κέικ και τελειώνω με τα υπόλοιπα καραμελωμένα φρούτα.

Related Posts

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Aν δεν έχετε μικρές ταρτιέρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. Αυτό θα χρειαστεί περισσότερες βανίλιες τις οποίες θα στρώσετε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Τα σταφύλια έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι. Ας τα απολαύσουμε σε λογιών-λογιών γλυκίσματα, όπως η εύκολη αυτή τάρτα.