Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

: 6-8
: 20 min
: 40 min

Δοκιμάστε να φτιάξετε την ίδια πίτα αντικαθιστώντας τα δαμάσκηνα με μήλα, αχλάδια, βερίκοκα, φράουλες… ανάλογα με την εποχή και τις διαθέσεις σας.

Υλικά
  • Για τη βάση:
  • 150 γρ. μπισκότα πολύσπορα με σοκολάτα ΒΙΟΛΑΝΤΑ
  • 90 γρ. αλεύρι βρώμης ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 1 ασπράδι αυγού
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό δαμάσκηνα-βανίλιες
  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
  • 180 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • Για τα φύλλα:
  • 1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 2 ασπράδια αυγών
  • Για τη σαντιγί:
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Αδειάζω τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτω το αλεύρι βρώμης, τα ασπράδια, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά για να δημιουργηθεί ένα λασπωτό μείγμα. Αδειάζω το μείγμα σε μια ταρτιέρα και πιέζω με τα χέρια μου για να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  • Βήμα 2 Κρατάω 2-3 δαμάσκηνα στην άκρη και ρίχνω τα υπόλοιπα σε ένα μπολ. Προσθέτω όλα τα υλικά της γέμισης, ανακατεύω και τα αδειάζω στην ταρτιέρα, σκορπίζοντας τα δαμάσκηνα για να απλώσουν παντού.
  • Βήμα 3 Απλώνω τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας και χρησιμοποιώντας ένα χάρακα και το ροδάκι της πίτσας, κόβω λεπτές λωρίδες πάχους 1 εκ.
  • Βήμα 4 Τοποθετώ ένα μικρό τσέρκι στο κέντρο της ταρτιέρας, επάνω στα δαμάσκηνα και αλείφω με χτυπημένο ασπράδι τις άκρες της βάσης. Παίρνοντας μία μία της λωρίδες σφολιάτας αρχίζω να τις τοποθετώ ακτινωτά γύρω από το τσέρκι, πιέζοντάς τες ελαφρά για να κολλήσουν στην άκρη της ταρτιέρας.
  • Βήμα 5 Αφού τελειώσω με όλες τις λωρίδες, αφαιρώ το κεντρικό τσέρκι και γεμίζω με τα δαμάσκηνα που είχα κρατήσει στην άκρη. Αλείφω τις λωρίδες με χτυπημένο ασπράδι και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λωρίδες.
  • Βήμα 6 Βγάζω από το φούρνο, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Related Posts

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Αγαπημένα πιάτα που εκπέμπουν ζεστασιά και θαλπωρή! Χειμώνας και κρύο είναι η κατάλληλη εποχή για να τα απολαύσουμε! Σε παλαιότερες εποχές , σούπα ονομαζόταν ένα ζεστό ρόφημα ή ζωμός που πολλές φορές αποτελούσε ένα γεύμα. Στην εποχή μας, σερβίρεται συχνά σε μικρές ποσότητες στην αρχή […]

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Το άγριο ρύζι ταιριάζει εξαιρετικά με αποξηραμένα φρούτα, πράσινα λαχανικά (φασολάκια, σπαράγγια, αγκινάρες κ.λπ.) αλλά και σε κρεμώδης χειμωνιάτικες σούπες.



Subscribe