Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Γύρος στο φούρνο με 3 διαφορετικά κρέατα

Γύρος στο φούρνο με 3 διαφορετικά κρέατα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20´ 1 ώρα 4-6 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στο Γύθειο
Υλικά Εκτέλεση
  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από στήθος, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. φιλέτο γαλοπούλας, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. λεπτές φέτες από μπούτι χοιρινό, κομμένο σε λεπτές φέτες

Για τη σάλτσα 

  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδου ή μια κουταλιά κρέμα σκόρδου
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κέτσαπ
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πάπρικα
Τοποθετώ τα κρέατα σε 3 διαφορετικά πιάτα.
Βάζω σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το ελαιόλαδο. Τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτω την κέτσαπ, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ανακατεύω καλά και μοιράζω τη σάλτσα στα 3 κρέατα και τα αλείφω να πάει παντού.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Στρώνω ένα μεγάλο κομμάτι χαρτιού ψησίματος και τοποθετώ εναλλάξ φέτες από τα 3 κρέατα σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο στο κέντρο του χαρτιού. Επαναλαμβάνω άλλη μία στρώση κρεάτος.
Σηκώνω τη μια πλευρά του χαρτιού από τον πάγκο και φέρνω τα κρέατα στο κέντρο. Επαναφέρω το χαρτί στον πάγκο. Σηκώνω την αντίθετη πλευρά του χαρτιού και φέρνω τα κρέατα να «καθίσουν» επάνω στο άλλο άκρο. Κρατάω το φύλλο του χαρτιού επάνω στο ρολό και τυλίγω όλο το γύρο καλά. Δένω με σπάγγο και τυλίγω το ρολό με αλουμινόχαρτο.
Ψήνω το γύρο για 1 ώρα. Όταν το ρολό είναι έτοιμο το αποσύρω από το φούρνο και το κόβω με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.
Σερβίρω αν θέλω, με πίτες για γύρο, πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]



Subscribe