Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΓΡΗΓΟΡΕΣ GALETTE ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΕΣ GALETTE ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΕΣ GALETTE ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΒΑΝΙΛΙΕΣ

: 4-6
: 15 min
: 20 min

Με μια καλή σφολιάτα και φρέσκα φρούτα, μπορείτε να έχετε το πιο εντυπωσιακό και νόστιμο γλύκισμα για να κλείσετε ένα ωραίο δείπνο. Φρούτα μπορείτε να βάλετε ανάλογα με την εποχή και τα γούστα σας!

Υλικά
  • 2 φύλλα φρέσκια σφολιάτα γαλλικού τύπου, Ζύμη Ψαχνών
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αχλάδι, καλά πλυμμένο
  • 2 βανίλιες, καλά πλυμμένες
  • 100 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • Διακοσμητική ζάχαρη, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Απλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφω το κέντρο της σφολιάτας με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο. Ανακατεύω τα 100 γρ. ζάχαρης με τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και την κανέλα και πασπαλίζω το κέντρο της σφολιάτας.
  • Βήμα 2 Κόβω το αχλάδι στη μέση, αφαιρώ τους πυρήνες και κόβω σε λεπτές φέτες. Στρώνετε τις φέτες αχλαδιού, σκορπίζω το μισό βούτυρο και πασπαλίζω με λίγη από την υπόλοιπη ζάχαρη. Γυρίζω τις άκρες της ζύμης για να μισοκαλύψω τα αχλάδια. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, τα υπόλοιπα υλικά και τις βανίλιες.
  • Βήμα 3 Ψήνω για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσουν τα φρούτα και η ζύμη να γίνει χρυσαφένια. Βγάζω τις τάρτες από το φούρνο και όπως είναι ζεστές τις αλείφω με την υπόλοιπη μαρμελάδα. Σκορπίζω λίγες διακοσμητικές ζάχαρες και σερβίρω.