Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Γραβιέρα πανέ με κρύα σάλτσα βερίκοκο

Γραβιέρα πανέ με κρύα σάλτσα βερίκοκο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 15΄ 15΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα!
Υλικά Εκτέλεση
  • 400 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για την σάλτσα βερίκοκο

  • 300 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
  • 1½ φλιτζ. γλυκό κρασί Σάμου
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3 κουτ. σούπας κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντερ, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την γραβιέρα πανέ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Στρώνω μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Βρέχω ελαφρά τα μπαστουνάκια τυριού με λίγο νερό και τα πανάρω. Πρώτα στο καλαμποκάλευρο, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Τα αραδιάζω στη λαμαρίνα και ψήνω για 15 λεπτά.

Για τη σάλτσα: Βάζω σε ένα μπολ τα βερίκοκα, το κρασί και το ξύλο κανέλας. Τα αφήνω να ενυδατωθούν για 30 λεπτά.
Μεταφέρω τα βερίκοκα σε ένα μπλέντερ, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το τζίντζερ, την κρέμα βαλσαμικού και 2 κουταλιές από το κρασί που τα ενυδάτωσα. Πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Αν δω ότι είναι πολύ σφιχτή, προσθέτω λίγο κρασί ακόμα.
Σερβίρω την σάλτσα σε ένα μπολ μαζί με τα μπαστουνάκια γραβιέρας και πασπαλίζω με το φρέσκο κόλιανδρο.


Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]



Subscribe