30΄ | ταψί 32×22 εκ. |
4 ώρες | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Ζάκυνθο! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για την κρέμα
Για το σιρόπι
Για τη διακόσμηση
|
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα κυβάκια από το μαντολάτο με 100 γρ. ζεστό γάλα και 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μέχρι να αποκτήσω ένα πηχτό μείγμα.
Για την κρέμα: Σε ένα μπολ ενώνω το κορν φλάουρ, την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους. Ανακατεύω καλά. Ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα, το αποσύρω για λίγο από τη φωτιά και προσθέτω το παραπάνω μίγμα. Ανακατεύω καλά με ένα αυγοδάρτη. Ξαναβάζω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει προσθέτω το μίγμα με το μαντολάτο και συνεχίζω το ανακάτεμα πάντα πάνω σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη μαργαρίνη και ανακατεύω. |