Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 4-6
: 40 min
           
: 4 hr

Το γλυκό αυτό διατηρείται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο. Βγάζουμε και κόβουμε όσες φέτες θέλουμε και φυλάμε το υπόλοιπο ξανά στο ψυγείο, καλά τυλιγμένο με διάφανη μεμβράνη.

Υλικά
  • Για τη βάση
  • 50 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 250 γρ. δημητριακά ρυζιού (τα βρίσκουμε στο ράφι με τα δημητριακά για πρωινό σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • 50 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη
  • Για την διπλή κρέμα σοκολάτας
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κουτ. σούπας ζεστό γάλα
  • 140 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 140 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 2 φύλλα ζελατίνης
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάση: Λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ο πυθμένας του μπολ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό.
  • Βήμα 2 Στο μεταξύ, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τα δημητριακά ρυζιού με τη σκόνη αμυγδάλου. Όταν λιώσει καλά η κουβερτούρα και γίνει ένα λεία και γυαλιστερή, τη μεταφέρω στο μπολ με τα δημητριακά και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την οποία έχω ντύσει εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη. Ισιώνω καλά το μείγμα ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τον πυθμένα της φόρμας και τη βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει καλά.
  • Βήμα 3 Διπλή κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη. Σε άλλο μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει και να μοιάζει με γιαούρτι. Την προσθέτω στο μείγμα του τυριού, σε δόσεις, ανακατεύοντας με προσοχή και με απαλές κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της κρέμας. Σε ένα μπολ μπρίκι βάζω ζεστό το γάλα και τα φύλλα της ζελατίνης και τα αφήνω να μουσκέψουν για 5 λεπτά. Τα στύβω καλά με τα χέρια και τα ρίχνω στο μπολ με την κρέμα. Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν. Μοιράζω την κρέμα σε δύο μπολ. Λιώνω τις δύο σοκολάτες σε διαφορετικά μπεν μαρί. Ρίχνω από μία σοκολάτα σε κάθε μπολ και ανακατεύω καλά κάθε μείγμα.
  • Βήμα 4 Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζω το ένα μείγμα σοκολάτας (όποιο θέλω) στην παγωμένη βάση δημητριακών. Από πάνω αδειάζω το δεύτερο μείγμα και ανακατεύω με μεγάλες κινήσεις με τη λάμα ενός μαχαιριού ώστε τα δύο μείγματα να αναμειχθούν χονδρικά και να σχηματίσουν όψη μαρμάρου, με «νερά».
  • Βήμα 5 Τυλίγω τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες, μέχρι οι κρέμες να σφίξουν καλά. Για να το ξεφορμάρω, ανασηκώνω τη μεμβράνη μαζί με το γλύκισμα και το βγάζω έξω από τη φόρμα. Το κόβω σε φέτες και σερβίρω.

Related Posts

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

Άνοιξη και τα φρέσκα λαχανικά, οργιάζουν. Τι ποιο εύκολο για απλές ή πολύπλοκες σαλάτες για να τις απολαύσουμε ως συνοδευτικό αλλά και γιατί όχι, ως κυρίως πιάτο. Μπορεί, βέβαια, οι επιλογές των λαχανικών να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά, η βινεγκρέτ είναι αυτή που θα απογειώσει […]