Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

: 6
: 10 min
: 40 min

Πανεύκολο και λαχταριστό γλυκάκι που τα παιδιά θα λατρέψουν να ετοιμάσουν με τα χεράκια τους. Αντί για αχλάδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μήλα ή μπανάνες, ενώ το καλοκαίρι θα βάλετε ροδάκινα ή βερίκοκα ή νεκταρίνια.

Υλικά
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 6 ώριμα αχλάδια
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει, αλλά να μην κάψει. Το αφήνω να κρυώσει και να γίνει χλιαρό.
  • Βήμα 3 Ξεφλουδίζω τα αχλάδια, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια. Κόβω τη σάρκα τους σε μικρά κυβάκια σαν ζάρια, τα ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω η σκόνη βανίλιας. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Αδειάζω τα αχλάδια σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. και τα απλώνω ομοιόμορφα. Από πάνω σκορπίζω την τριμμένη κουβερτούρα.
  • Βήμα 5 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και το λιωμένο και χλιαρό βούτυρο. Ανακατεύω το μείγμα με τα δάχτυλά μου μέχρι να γίνει σαν χοντρά τρίμματα. Σκορπίζω αυτό το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τη σοκολάτα.
  • Βήμα 6 Ψήνω το γλύκισμα για 35 – 40 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει και να γίνει τραγανή και τα αχλάδια να μαλακώσουν. Το σερβίρω χλιαρό.