Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 6-8
: 30 min
: 1 hr
           
: 4 hr 30 min

Μια τέλεια και πολύ αφράτη τούρτα που μπορείτε να την φτιάξετε ακόμα και για γενέθλια. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και διακοσμήστε την με το γούστο σας.

Υλικά
  • Για τη βάση μπισκότου
  • 150 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 60 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για τη μους
  • 6 φύλλα ζελατίνης 12γρ.
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα, καλής ποιότητας, σπασμένη σε μέτρια κομμάτια
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού (50 ml) λικέρ Grand Marnier (ή άλλο λικέρ πορτοκάλι)
  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 3 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • Για τη διακόσμηση
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου
  • διάφορες καραμελίτσες και ζαχαρωτά της αρεσκείας σας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη βάση μπισκότου: Χτυπάω τα πτι μπερ στο μπλέντερ, με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι να γίνουν ψίχουλα, αλλά όχι σκόνη. Τα αδειάζω σε ένα μπολ, προσθέτω το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να φτιάξω ένα λασπώδες μείγμα. Το απλώνω σε ένα τσέρκι, κατά προτίμηση με αποσπώμενα τοιχώματα και με διάμετρο 22 – 24 εκ., το οποίο έχω τοποθετήσει σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. Βάζω την πιατέλα με τη βάση μπισκότου στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει και να σφίξει.
  • Βήμα 2 Για τη μους: Μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό, για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 3 Σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ, τοποθετημένο πάνω από κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), λιώνω τη λευκή σοκολάτα με το ποτό, ανακατεύοντας πολύ συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξω μια λεία κρέμα. Στύβω καλά τη μαλακωμένη ζελατίνη, τη ρίχνω στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύω καλά, μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά.
  • Βήμα 4 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω την παγωμένη κρέμα γάλακτος με τη μισή ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω σφικτή σαντιγί.
  • Βήμα 5 Την αδειάζω στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύω με απαλές κινήσεις. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο, μέχρι το μείγμα να σφίξει.
  • Βήμα 6 Συναρμολόγηση: Βγάζω από το ψυγείο τη μους και τη βάση μπισκότου και απλώνω τη μους στη βάση, χωρίς ακόμη να αφαιρέσω το τσέρκι. Σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και βάζω ξανά στο ψυγείο, για 4 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει πολύ καλά.
  • Βήμα 7 Για το σερβίρισμα: Σε ένα μπολ χτυπάω τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω μια σφικτή μαρέγκα.
  • Βήμα 8 Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρώ προσεκτικά το τσέρκι και ρίχνω τη μαρέγκα στην επιφάνεια του γλυκού, με ένα κουτάλι, εδώ κι εκεί. Από πάνω σκορπίζω το φιλέ αμυγδάλου, τα ζαχαρωτά και τις καραμελίτσες που έχω επιλέξει. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Σοκολάτα με πορτοκάλι είναι από τους πιο κλασσικούς συνδυασμούς. Κόβοντας το σοκολατένιο σουφλέ βρίσκεις μια πορτοκαλένια κρέμα.

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Όλοι έχουμε έστω μια κονσέρβα τόνο στο ντουλάπι μας. Κι αν όχι, καλό είναι να υπάρχει, αφού όπως θα σας δείξω στη συνέχεια, με μια κονσέρβα τόνου μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες απίθανες συνταγές! Τόνος κονσέρβας υπάρχει τόσο σε λάδι όσο και σε νερό. Ανάλογα με […]