Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

: 6-8
: 20 min
           
: 4 hr

Το γλυκάκι αυτό είναι το αγαπημένο της μαμάς μου. Φτιάχνετε πανεύκολα και μπορείτε να το αρωματίσετε με όποιο υλικό σας αρέσει. Δοκιμάστε με ξύσμα εσπεριδοειδών (λεμόνι, πορτοκάλι), με γλυκά κουταλιού ή και με φρέσκα φρούτα.

Υλικά
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ σοκολάτα
  • γάλα, όση ποσότητα απαιτείται για να φτιάξετε τις δύο κρέμες + ½ φλιτζ. τσαγιού επιπλέον για τα μπισκότα
  • 100 γρ. κεράσια από γλυκό κουταλιού, στραγγισμένα από το σιρόπι
  • κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ετοιμάζω τις δύο κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φάκελο και αφήνω στην άκρη για να μισοκρυώσουν. Προσθέτω τα κεράσια και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 2 Βάζω το ½ φλιτζάνι γάλα σε ένα φαρδύ μπολ και βρέχω, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, λίγα από τα μπισκότα σοκολάτας. Τα στρώνω σε ένα μέτριο ταψάκι ή σε μακρόστενη φόρμα.
  • Βήμα 3 Απλώνω μια καλή στρώση κρέμας και πασπαλίζω (αν θέλω) με τριμμένη σοκολάτα. Βρέχω πάλι μερικά μπισκότα στο γάλα και τα στρώνω επάνω στην κρέμα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  • Βήμα 4 Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες μέχρι να σφίξει. Λίγο πριν σερβίρω πασπαλίζω με λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα.

Related Posts

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Αγαπημένα πιάτα που εκπέμπουν ζεστασιά και θαλπωρή! Χειμώνας και κρύο είναι η κατάλληλη εποχή για να τα απολαύσουμε! Σε παλαιότερες εποχές , σούπα ονομαζόταν ένα ζεστό ρόφημα ή ζωμός που πολλές φορές αποτελούσε ένα γεύμα. Στην εποχή μας, σερβίρεται συχνά σε μικρές ποσότητες στην αρχή […]

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Το άγριο ρύζι ταιριάζει εξαιρετικά με αποξηραμένα φρούτα, πράσινα λαχανικά (φασολάκια, σπαράγγια, αγκινάρες κ.λπ.) αλλά και σε κρεμώδης χειμωνιάτικες σούπες.



Subscribe