Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

: 4
: 20 min
: 30 min

Made @ Home με την Ντίνα – 3/2/2018

Υλικά
  • 2 αυγά
  • 3-4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ Γιώτης
  • 500 γρ. χοιρινό φιλέτο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 μέτριο καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 2 φλιτζ. τσαγιού χονδροκομμένα κομμάτια ανανά (φρέσκος ή κομπόστα)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 2 λεπτά κλωνάρια σέλερι, σε λεπτά φετάκια
  • 1 βάζο γλυκόξινη σάλτσα Condito
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ.
  • Βήμα 2 Κόβουμε το φιλέτο σε κύβους των 3 εκ., τους πλένουμε, τους σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους περνάμε πρώτα από τα χτυπημένα αυγά και μετά από το κορν φλάουρ, γυρίζοντάς τα για να καλυφθούν καλά από όλες τις μεριές. Τους τινάζουμε ελαφρά.
  • Βήμα 3 Σε ένα wok βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τους κύβους κρέατος και τους σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  • Βήμα 4 Βγάζουμε το κρέας από τη σοτέζα με τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βήμα 5 Πετάμε το λάδι από το σκεύος, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και το βάζουμε πάλι στο μάτι της κουζίνας να κάψει καλά, σκέτο, πάντα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και μόλις κάψουν σοτάρουμε το καρότο, τις πιπεριές, το σέλερι και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 6 Επαναφέρουμε τις μπουκιές κοτόπουλου στο wok και προσθέτουμε την γλυκόξινη σάλτσα και τον ανανά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, με ξεσκέπαστο σκεύος, μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν και η σάλτσα να δέσει. Αν το υγρό σωθεί ή πήξει νωρίτερα, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Βήμα 7 Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό αμέσως, συνοδεύοντας με ρύζι basmati.

Related Posts

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να μαρινάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 3 – 4 ώρες με μαρινάδα που θα φτιάξουμε από το κρασί, το ξίδι και τα μπαχαρικά της συνταγής.

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]



Subscribe