Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ-ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ-ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ-ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

: 4-6
: 10 min
: 20 min

Μια πατατοσαλάτα διαφορετική από τις άλλες… Με γλυκοπατάτες και πλούσια κρέμα με μαγιονέζα-μουστάρδα. Μπορείτε να την σερβίρετε και σαν κυρίως πιάτο με φρέσκο, χωριάτικο ψωμί.

Υλικά
  • 3 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες κομμένες σε μέτριους κύβους
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, κομμένες στη μέση
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σπόρους ροδιού
  • 100 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
  • 2-3 κλαράκια ρίγανη φρέσκια
  • 2-3 κλαράκια θυμάρι φρέσκο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κρέμα
  • 100 γρ. μαγιονέζα Condito
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν, Condito
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω τους κύβους από τις γλυκοπατάτες σε κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και τους βράζω για 8-10 λεπτά. Τους σουρώνω και προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Βήμα 2 Ρίχνω τους κύβους σε ένα ταψάκι, ραντίζω με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και σκορπίζω τη ρίγανη και το θυμάρι. Ψήνω για 20 λεπτά.
  • Βήμα 3 Σε μια σαλατιέρα ανακατεύω τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύδι, την πάπρικα και αρκετό πιπέρι. Ρίχνω τις πατάτες και προσθέτω το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τη φέτα. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Σερβίρω σκορπίζοντας τις ελιές και τους σπόρους ροδιού.

Related Posts

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Αγαπημένα πιάτα που εκπέμπουν ζεστασιά και θαλπωρή! Χειμώνας και κρύο είναι η κατάλληλη εποχή για να τα απολαύσουμε! Σε παλαιότερες εποχές , σούπα ονομαζόταν ένα ζεστό ρόφημα ή ζωμός που πολλές φορές αποτελούσε ένα γεύμα. Στην εποχή μας, σερβίρεται συχνά σε μικρές ποσότητες στην αρχή […]

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Το άγριο ρύζι ταιριάζει εξαιρετικά με αποξηραμένα φρούτα, πράσινα λαχανικά (φασολάκια, σπαράγγια, αγκινάρες κ.λπ.) αλλά και σε κρεμώδης χειμωνιάτικες σούπες.



Subscribe