Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΛΥΚΑΚΙ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΤΟ ΠΙ & ΦΙ

ΓΛΥΚΑΚΙ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΤΟ ΠΙ & ΦΙ

ΓΛΥΚΑΚΙ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΤΟ ΠΙ & ΦΙ

: 6
: 10 min
: 30 min
           
: 2 hr

Μοιάζει με κρέμα καραμελέ ή πανακότα αλλά έχει πολύ πιο ανάλαφρη υφή και φυσικά το θαυμάσιο άρωμα της καρύδας.

Υλικά
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400 γρ.)
  • 400 ml φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. αποξηραμένη τριμμένη καρύδα (θα τη βρούμε συσκευασμένη, στα σούπερ μάρκετ ή σε καλές κάβες και καταστήματα με ξηρούς καρπούς)
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 κονσέρβα φέτες ανανά, κομμένες σε μικρά κομμάτια (ή 1 φρέσκο, ώριμο μάνγκο, καθαρισμένο, χωρίς τον σκληρό, ινώδη πυρήνα του, ψιλοκομμένο)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το ζαχαρούχο και το φρέσκο γάλα και χτυπάω για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος, προσθέτω την τριμμένη καρύδα και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απλωθεί καλά στο μείγμα.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Παίρνω 4 – 6 μικρά φορμάκια για κρέμα καραμελέ (κανονικά μεταλλικά ή αλουμινένια μιας χρήσης) ή πυρίμαχα ατομικά φορμάκια για σουφλέ, μοιράζω το μείγμα καρύδας, φτάνοντας μέχρι 1 εκ. από τα χείλη τους και τα βάζω σε ένα βαθύ ταψάκι. Γεμίζω το ταψάκι μέχρι τη μέση με νερό (φτιάχνω δηλαδή ένα μπεν μαρί φούρνου) και το βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω τα γλυκάκια για 30 λεπτά.
  • Βήμα 3 Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφαιρώ τα φορμάκια από το νερό, τα αφήνω να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια σκεπάζω το καθένα με ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης. Τα βάζω στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες, μέχρι να κρυώσουν καλά. Αναποδογυρίζω τα γλυκάκια σε πιάτα και τα σερβίρω σκέτα ή με κομμάτια ανανά (ή μάνγκο).

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

Αγαπημένα ταρτάκια που συνήθως, τα σερβίρω σε απογευματινό καφέ ή τσάι.



Subscribe