destination taste!

ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

: 25
: 30 min
           
: 1 hr

Αντί να δίνουμε στα παιδιά μας γκοφρέτες του εμπορίου με συστατικά αμφίβολης ποιότητας και θρεπτικής αξίας, μπορούμε να φτιάξουμε πανεύκολα δικές μας, χειροποίητες, με διαλεχτά υλικά υψηλής ποιότητας. Ιδανικά για σνακ στο σχολείο ή για το απογευματινό διάβασμα.

Υλικά
  • 250 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, καλής ποιότητας, σπασμένη σε κομμάτια
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. κορν φλέικς, κατά προτίμηση βιολογικά
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ώστε το μπολ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό. Ζεσταίνω ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να φτιάξω ένα μείγμα λείο και βελούδινο. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω την άχνη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αφήνω το μείγμα κατά μέρος, μέχρι να γίνει χλιαρό.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα κορν φλέικς και αδειάζω εκεί το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Ανακατεύω προσεκτικά με την ξύλινη κουτάλα, ώστε τα κορν φλέικς να μην σπάσουν και να καλυφθούν καλά με τη σοκολάτα. Αφήνω το μείγμα κατά μέρος για 10 λεπτά.
  • Βήμα 3 Φοράω λαστιχένια γάντια μιας χρήσης και πλάθω με το μείγμα μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια ή το πλάθω σε μέτριες μακρόστενες μπάρες, όπως αυτές του εμπορίου.
  • Βήμα 4 Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα φούρνου.
  • Βήμα 5 Απλώνω τις μπάρες (ή τα μπαλάκια) στο ταψί και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, για να σφίξουν και να στερεοποιηθεί η κουβερτούρα.
  • Βήμα 6 Διατηρώ τις γκοφρέτες στο ψυγείο, τυλιγμένες καθεμία σφικτά σε διάφανη μεμβράνη για να παραμείνουν φρέσκες και τραγανές μέχρι την τελευταία.

Related Posts

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΔΥΟΣΜΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΔΥΟΣΜΟΣ

Είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι των καλοκαιρινών μυρωδικών. Σχεδόν όλα τα καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής -και όχι μόνο- κουζίνας χαρακτηρίζονται από την ευωδιά αυτών των μυρωδικών. Εδώ θα σας δώσω μια-δυο διαφορετικές πρωτότυπες, ασυνήθιστες ιδέες για να τα απολαύσετε στο έπακρο! Βασιλικός • Φτιάχνω μια σαλάτα […]

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

Όλοι το ξέρουμε πως τα καρότα είναι ένα λαχανικό που το τρώνε μικροί και μεγάλοι. Έχουν αυτό το ιδιαίτερο χρώμα, μια γλυκιά γεύση, και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψετε και να τα προτιμάτε εφόσον είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και καροτίνη. Από τον Απρίλιο […]



Subscribe