Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

: 4-6
: 20 min

Θα σερβίρετε το γκουακαμόλε με τσιπς τορτίγιας αλλά και με μπαστουνάκια από τραγανά, ωμά λαχανικά, όπως μπουκετάκια κουνουπιδιού, κλωνάρια σέλερι, καρότα, πιπεριές κάθε χρώματος, αγγουράκια κ.ά., κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια, τα οποία θα βουτήξετε στο γουακαμόλε.

Υλικά
  • 2 μεγάλα και ώριμα αβοκάντο
  • χυμός από 1 λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, μουσκεμένη για να ξαρμυρίσει, καλά στραγγισμένη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • λίγο αλάτι
  • 1 μέτρια, ώριμη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκος κόλιανδρος (σε καλά μανάβικα και φυτώρια) ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ξεφλουδίζω τα αβοκάντο, αφαιρώ τα κουκούτσια και κόβω τη σάρκα τους σε μέτρια κομμάτια. Τα πολτοποιώ στο μπλέντερ και προσθέτω αμέσως το χυμό του λεμονιού, για να μην μαυρίσει. Προσθέτω το γιαούρτι, την κάππαρη, το ελαιόλαδο, την πιπερίτσα τσίλι και λίγο αλάτι και συνεχίζω να πολτοποιώ τα υλικά, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο και ομοιογενές.
  • Βήμα 2 Μεταφέρω τον πολτό σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτω την ντομάτα, το κόλιανδρο (ή το μαϊντανό) και το κρεμμύδι, ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι και σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη.
  • Βήμα 3 Βάζω το μπολ στο ψυγείο, μέχρι τη ώρα του σερβιρίσματος.
  • Βήμα 4 Μυστικό για το σερβίρισμα: Το γκουακαμόλε αυτό σερβίρεται τέλεια με τσιπς τορτίγιας που φτιάχνω ως εξής: Κόβω 3 τορτίγιες μεγάλου μεγέθους σε 8 τρίγωνα κομμάτια (δηλαδή πρώτα στη μέση και μετά κάθε ημικύκλιο σε 4 κομμάτια). Τα βάζω σε ένα ταψάκι, τα περιχύνω με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, πασπαλίζω με πιπέρι και πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη. Ανακατεύω καλά τα κομμάτια και τα στους 180ºC, σε προθερμασμένο φούρνο, για 7 – 8 λεπτά.
  • Βήμα 5 Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν. Τα σερβίρω με το γκουακαμόλε.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

Ιδανικό σνακ για την παραλία, το γραφείο ή το κολατσιό, αφού συντηρείται και μεταφέρεται εύκολα, κόβεται και σερβίρεται στη στιγμή και νικά την πείνα χωρίς να βαραίνει το στομάχι.

ΚΑΠΠΑΡΗ & ΚΡΙΤΑΜΟ. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!

ΚΑΠΠΑΡΗ & ΚΡΙΤΑΜΟ. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!

Κάππαρη και κρίταμο. Τα πεντανόστιμα χόρτα της θάλασσας και των βράχων μάς περιμένουν να τα μαζέψουμε στις διακοπές μας στα βράχια δίπλα στο κύμα ή λίγο ψηλότερα, στα χαμηλά νησιωτικά βουνά. Τα βρίσκουμε όλο το καλοκαίρι και μαζεύουμε όσο περισσότερη ποσότητα μπορούμε για να έχουμε […]