30΄ | 30΄ | 6 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Ζαγοροχώρια. | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Ετοιμάζω σε μια κατσαρόλα με ένα λίτρο νερό το ζωμό βοδινού και τον κρατάω καυτό. Ζεσταίνω ένα βαθύ τηγάνι χωρίς να προσθέσω ελαιόλαδο και ρίχνω τον κιμά. Αρχίζω να τον καβουρδίζω μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα και να εξατμιστούν όλα τα υγρά του. Μόλις καβουρδιστεί καλά προσθέτω το ελαιόλαδο, τα καρότα, την πιπεριά, το σκόρδο, την κανέλα, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το κριθαράκι και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Μόλις γυαλίσει το κριθαράκι προσθέτω και σβήνω με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τις τριφτές ντομάτες. Ανακατεύω. Προσθέτω τον μισό καυτό ζωμό και αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Ρίχνω και τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνω το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά ακόμα. Σερβίρω αμέσως πασπαλίζοντας με το κεφαλοτύρι. |