Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

γιουβαρλάκια κοκκινιστά

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

: 4 - 6
: 20 min
: 45 min
Υλικά
  • Για τα γιουβαρλάκια:
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιο,ς από σπάλα
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός, από μπούτι ή σπάλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 100 ml γάλα
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα
  • Για τη σάλτσα
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, ψιλοκομμένα κονκασέ
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών (ή νερό)
  • 3 καρφάκια γαρίφαλου
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα γιουβαρλάκια: Βάζω το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένω σε τρεχούμενο νερό. Το αφήνω να στραγγίξει καλά.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα δύο είδη κιμά και τα ζυμώνω καλά με τα χέρια μας, για να αναμειχθούν. Προσθέτω το στραγγισμένο ρύζι, το κρεμμύδι, το γάλα, τα αυγά, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθω γιουβαρλάκια, στο μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνω, και τα αφήνω σε μια πιατέλα.
  • Βήμα 3 Για τη σάλτσα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα καρότα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτω τα κομμένα ντοματάκια με το χυμό τους, το ζωμό (ή το νερό), τα γαρίφαλα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύω. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 15 λεπτά.
  • Βήμα 4 Χαμηλώνω κι άλλο τη φωτιά ώστε το υγρό μόλις που να ανακινείται μέσα στην κατσαρόλα και βάζω προσεκτικά τα γιουβαρλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε δύο στρώσεις. Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 30 λεπτά. Το υγρό πρέπει μόλις που να ανακινείται για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια.
  • Βήμα 5 Τα σερβίρω με τη σάλτσα τους και συνοδεύω με πατάτες τηγανητές.

Related Posts

COOKIES ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

COOKIES ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Αρωματικά cookies που μπορούν να γίνουν και με ξύσμα λεμονιού.

Στρώνουμε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με σαμιώτικα κρασιά!

Στρώνουμε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με σαμιώτικα κρασιά!

Στην ελληνική παράδοση οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μέρες αφιερωμένες στην οικογένεια και τους ανθρώπους που αγαπάμε. Μέρες που «ερχόμαστε κοντά» με πρόσωπα της καρδιάς, γύρω από ένα εορταστικό τραπέζι με τα πιο εκλεκτά εδέσματα, τα λατρευτά γλυκά και τα καλύτερα κρασιά!Είναι […]