Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

γιουβαρλάκια αυγολέμονο

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

: 4
: 15 min
: 35 min

Τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι ένα φαγάκι, σκέτο βάλσαμο για τα ταλαιπωρημένα στομάχια. Ότι πρέπει για τα κρύα του Χειμώνα που μας χορταίνει και μας ζεσταίνει. H μεσόσπερμη ελληνική ποικιλία ρυζιού διαθέτει την ιδανική ποσότητα αμύλου και θα βοηθήσει στη διατήρηση του σχήματος του σφαιριδίου.

Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω σε ένα μπολ τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Προσθέτω το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ζυμώνω καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και αφήνω το μείγμα στην άκρη.
  • Βήμα 2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ζωμό λαχανικών και το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο να πάρει βράση. Πλάθω τα γιουβαρλάκια σε στρογγυλά μπαλάκια και τα ρίχνω στην κατσαρόλα. Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω το φαγητό να βράσει για 35 λεπτά.
  • Βήμα 3 Βάζω τα αυγά και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και χτυπάω καλά με το σύρμα. Με την κουτάλα της σούπας παίρνω λίγο λίγο υγρό από την κατσαρόλα και το προσθέτω σε αργή, σταθερή ροή στο μπολ με τα αυγά χωρίς να σταματήσω το χτύπημα. Αυτό το κάνω για να ισορροπήσω τη θερμοκρασία των αυγών με το ζωμό της κατσαρόλα και να μην κόψουν μόλις τα ρίξω.
  • Βήμα 4 Αφού ρίξω 2-3 κουτάλες ζωμού στο μπολ με τα αυγά, ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια. Ανακινώ (δεν ανακατεύω) την κατσαρόλα για να ενωθεί το μείγμα των αυγών και επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά. Αφήνω να βράσουν για 1-2 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 5 Σερβίρω τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Related Posts

ΠΛΑΣΤΟΣ

ΠΛΑΣΤΟΣ

Παραδοσιακή πίτα που τη συναντάμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το σπανάκι με ένα κιλό άγρια χόρτα.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.