Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

: 4
: 15 min
: 25 min

Αρωματικό, καλοκαιρινό γιουβέτσι που αξιοποιεί τα εποχικά λαχανικά. Είναι πολύ ελαφρύ και ότι πρέπει για τις πολλές ζέστες. Το μυστικό είναι να μην μαγειρέψετε πολύ τα λαχανικά. Πρέπει να μείνουν τραγανά.

Υλικά
  • 400 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 κολοκύθι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (πλασοτέ) ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τους κύβους του κολοκυθιού και τους σοτάρω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τους βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνω σε ένα μπολ στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Ρίχνω τις πιπεριές στην κατσαρόλα να σοταριστούν αλλά όχι πολύ. Θέλω να μείνουν τραγανές. Τις αποσύρω επίσης με την κουτάλα και τις αφήνω μαζί με τα κολοκύθια.
  • Βήμα 2 Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω το κριθαράκι. Σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας και σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το μισό ζωμό λαχανικών, τον κουρκουμά, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το κριθαράκι να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Προσθέτω και τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, πετάω την δάφνη και προσθέτω τα σοταρισμένα λαχανικά και τη φέτα. Ανακατεύω καλά και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

Το αργίτικο πεπόνι (με καταγωγή από την Αργολίδα) είναι πολύ αρωματικό πεπόνι με μακρουλό σχήμα και μυτερές άρκες. Το άνυδρο πεπόνι Πάρου ή αλλιώς «μπανάνα» είναι μια ξερική ποικιλία με σφιχτή σάρκα και βαθύ πορτοκαλί χρώμα…

Feuilletés aux herbes à la poêle

Feuilletés aux herbes à la poêle

30 min 20 min pour 30 feuilletés (selon la taille) 20 min [printfriendly]   De petits feuilletés délicieux avec sa pâte fait maison. Pour sa garniture vous pouvez faire une promenade au marché et choisir autant d’herbes possibles. Des épinards, des oseilles, des fenouils, des […]